Handleiding CMS website

Ontdek de Tijdvooreensite Handleiding

Door Nora van Deursen, 

Functionaliteiten en Uitleg Tips

Ineens is het zo ver. Je hebt ons een beetje leren kennen, een rondleiding gehad door het CMS en voor je het weet staat je kersverse site klaar om gevuld te worden! De taak van onze bouwers zit er op. Nu ben jij aan de beurt. Best spannend. Of niet? Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te vinden. We hebben een complete handleiding voor je gemaakt die je snel verder helpt.

Je kunt de handleiding snel bereiken via de navigatiebalk onder de knop ‘Zo werkt het’. Kom je er ondanks de handleiding toch niet helemaal uit? Dan kun je ons gerust een belletje geven of mailen

We lichten de handleiding hieronder even kort toe. 

Tijdvooreensite Handleiding

De handleiding geeft uitleg per module. Met een module bedoelen we de knoppen in de linkerkolom van het CMS, waaronder je de tools vindt om jouw site te vullen. De module Paginabeheer bijvoorbeeld, is bereikbaar via de knop boven in de kolom die je herkent aan drie horizontale streepjes. Elke module heeft een eigen hoofdstuk in de handleiding.

Hieronder staat de complete inhoudsopgave met links naar alle onderwerpen en een korte uitleg. Lees hem rustig door om bekend te raken met de mogelijkheden van het CMS is onze tip. Dan weet je straks snel de juiste informatie te vinden.

Inhoudsopgave Tijdvooreensite Handleiding

Paginabeheer

Alles over hoe je hoofdpagina's en een blogpagina aanmaakt voor je site. 

Bestandsbeheer

Alles over hoe je afbeeldingen en andere bestanden die je wilt gebruiken plaatst op je site.

CMS Introductie

Alles over ons CMS. Uitleg over de verschillende onderdelen en mogelijkheden. Dit hoofdstuk is een goed startpunt, wanneer je begint met het vullen van je site.

Producten

De module Producten is speciaal ontworpen om jouw producten onder de aandacht te brengen van de bezoekers van je site. Hier lees je hoe je dat doet. 

SEO

Gevonden worden door zoekmachines? Ons CMS helpt je daarbij. Op Tijdvooreensite vind je een aantal tips. In de handleiding leggen we uit hoe je de pagina's en de website goed kunt instellen voor SEO. 

Diensten

De module Diensten is speciaal ontworpen om jouw producten onder de aandacht te brengen van de bezoekers van je site. In de handleiding lees je hoe je dat doet.

Blog

Een blog is een goede manier om je site actief en levendig te houden. We hebben voor je opgeschreven welke mogelijkheden ons CMS biedt voor een goede blog. 

Afbeeldingen

Afbeeldingen kleuren je site, maar beïnvloeden ook je score in zoekmachines. De handleiding vertelt je hoe je afbeeldingen kunt plaatsen op je site. 

Referenties

Tevreden klanten? Schreeuw het van de daken? De handleiding vertelt je hoe je referenties plaatst.

Team

Bestaat jouw bedrijf uit een team? Dan kun je dat mooi laten zien op je site. In de handleiding staat hoe je dat doet. 

Nieuws

Het laatste nieuws laat je zien op een speciale nieuwspagina. Hoe je een nieuwspagina instelt, lees je in de handleiding. 

FAQ

Veelgestelde vragen geef je een plek op je site om je klant snel verder te kunnen helpen. Lees in de handleiding hoe je dat doet. 

Redirects

Pagina verplaatst? Nieuwe URL? Zorg dat je bezoeker komt waar hij zijn wil via een goede redirect. Lees hoe je dat doet in onze handleiding. 

Footer

Gebruik het onderste deel of blok van je website om belangrijke informatie te delen. Lees in de handleiding hoe je de footer vult. 

Gebruikers

Wil je meerdere gebruikers aan je site laten werken? Lees hoe je dat doet in de handleiding. 

Formulieren

Een contactformulier of ander formulier aanmaken? Lees hoe je dat doet in de handleiding. 

Vormgeving van de website

Met widgets, producten, een nieuwspagina kun je de vormgeving van je website beïnvloeden. Lees hoe je dat doet in de handleiding. 

Instellingen van de website

Je website als geheel instellen, met een Google plattegrondje, je contactgegevens etc. Hoe je dat doet beschrijven we in de handleiding. 

Call2actions

Een call2action is een knop of tekst die jouw klant aanzet tot actie. Heel belangrijk als je met je klant in contact wil komen. Ons CMS heeft een paar handige tools en in de handleiding lees je hoe je die kunt inzetten. 

Slides

Een slide is een paginabrede afbeelding bovenaan je webpagina. Aan elke pagina kun je één of meerdere slides koppelen. Hoe je dat doet lees je in de handleiding. 

Fotoalbums

Je kunt fotoalbums toevoegen aan je website via de module Fotoalbums. Lijkt je dat wat? Onze handleiding helpt je verder.

Heb je nu een aardig beeld van wat je kan doen om je website naar je hand te zetten? We hopen van wel! En we schreven het al eerder... Kom je er niet helemaal uit? Bel of mail ons dan. We zijn goed bereikbaar en helpen je graag op weg, zelfs in het weekend.

Terug naar overzicht