Guestplan reserveringssysteem voor horeca

Guestplan

Voor horecagelegenheden zijn er aardig wat online reserveringssystemen op de markt. Wie zoekt naar budget-friendly systemen voor de horeca, komt uit bij Guestplan. Ontdek snel wat dit systeem jou te bieden heeft en hoe je Guestplan op je website integreert.

Wat is Guestplan?

Guestplan is een nieuw 360° reserveringssysteem voor restaurants met gebruiksvriendelijke functies die online reserveringen, tafelbeheer, plattegronden en meer ondersteunen. Deze new kid on the block (Guestplan zag in maart 2022 het levenslicht) is de opvolger van eTender Online. Het bedrijf eTender BV aan de Keizersgracht in Amsterdam heeft ruim 15 jaar ervaring met reserveringssystemen in de horeca. Inmiddels maken 3.000+ toonaangevende restaurants en ketens wereldwijd gebruik van Guestplan. Onder meer Balijepark Utrecht, restaurantketen De Beren en onze eigen Tijn Akersloot in Zandvoort werken met het digitale reserveringssysteem van Guestplan.

Het reserveringssysteem van Guestplan

Met Guestplan kunnen gasten direct reserveren via een widget op je website. De widget heeft een aantal customize opties om deze te laten aansluiten op jouw huisstijl. Maak reserveringen voor speciale arrangementen (wijnproeverij, tasting menu, kerstdiner of high tea) en laat potentiële gasten zelf kiezen in welke ruimte van het restaurant zij willen zitten. Bijvoorbeeld buiten op het terras of gezellig aan de bar. De koppeling met Stripe maakt het mogelijk om gasten direct een (aan)betaling te laten doen. We zetten de belangrijkste functies van Guestplan op een rij:

 • Online reserveren
 • Reserveren via Google
 • Tafelmanagement
 • Deals & Specials
 • Diverse koppelingen mogelijk (Stripe, POS-systemen)

Tafelschikkingen visualiseren en beheren

Guestplan wordt niet voor niets een 360° reserveringssysteem genoemd. Het biedt een uitgebreid visueel overzicht van de tafels en reserveringen. In één oogopslag zie je welke tafels er bezet zijn op het aangegeven tijdslot. Wil je een gast een ander tafeltje toewijzen? Je kunt de reserveringen in het systeem heel eenvoudig slepen naar andere tafels. Ook is het mogelijk om walk-ins toe te voegen.

De gebruikersinterface van Guestplan wordt gezien als aantrekkelijk en intuïtief. Naast de drie overzichten (de gastenlijst, het tafeloverzicht en de plattegrond) is er ook een handig dashboard die zorgt voor een totaaloverzicht. Middels het Guestplan platform heb je inzage in onder meer de beschikbaarheid, het aantal gasten per tijdstip en dagnotities.

Door het toekennen van zelfgemaakte labels aan reserveringen kun je toewerken naar een meer persoonlijke benadering. Relevante labels kunnen zijn: Hotelgasten, Zakelijk en Verjaardag. Tot slot houdt Guestplan niet alleen de walk-ins en check-ins bij, maar maakt ook verbinding met je kassasysteem (POS).

Reserveren via Google

Wist je dat Guestplan één van de eerste commissievrije partners van Google was? Dit betekent dat jij als horecaondernemer online reserveringen kunt ontvangen via jouw website én Google zonder hiervoor commissie te betalen. Via een reserveerknop kan men rechtstreeks vanuit Google Zoeken en Google Maps de beschikbaarheid bekijken en een tafel reserveren. Ook het reserveringssysteem Resengo hanteert géén fee voor reserveringen vanuit Google.

Guestplan prijzen

Je hebt bij Guestplan keuze uit 2 verschillende abonnementen: Starter en Professional. Bij registratie krijg je een maand gratis toegang tot Guestplan Professional. Na deze gratis proefperiode kan je kiezen uit verschillende abonnementen.

Guestplan Starter

Voor €24,99 per maand (bij een 1-jarig abonnement) heb jij toegang tot alle basics van de restaurantreserveringssoftware. Dit maakt dat Guestplan één van de meest betaalbare boekingssystemen is voor de horecabranche. Ter vergelijking: voor Formitable betaal je minstens €79 per maand. Ook Resengo is met een tarief van €49 per maand een stuk duurder. Let wel dat je voor deze prijzen ook meer functionaliteiten kunt verwachten.

Een dik pluspunt van Guestplan Starter is dat de software beschikbaar is voor een onbeperkt aantal gebruikers. Dit betekent dat al je collega’s binnen het restaurant met Guestplan kunnen werken. Guestplan Starter komt tevens met aanpasbare e-mailbevestingingen en een reserveerwidget in jouw Google bedrijfsprofiel. Het grootste verschil met Guestplan Professional is dat het Starter-pakket uitsluitend voor iOS beschikbaar is. Hierdoor is het goedkoopste Guestplan-pakket alleen geschikt voor kleine restaurants die genoeg hebben aan een iPad achter de bar voor de reserveringen.

Guestplan Professional

Met het Professional-pakket van €49,99 per maand heb je net iets meer functionaliteiten tot je beschikking. Guestplan Professional (Pro) bevat zowel de iOS app, als ook een web browser versie. Extra features zijn het toevoegen van bestanden en bijlagen, koppelingen met relevante apps én een betaaloptie. Door Guestplan te koppelen aan de betaaldienst Stripe, kun je gasten direct een (aan)betaling laten doen. Werken met aanbetalingen is een zeer goede manier om no-shows te voorkomen. Zowel voor fine dining restaurants als horecagelegenheden in het middensegment.

Koppel Guestplan aan jouw website

Of je nu een steak house of een lunchroom-keten runt; Guestplan heeft de tools in huis om jouw horecagelegenheid succesvoller te maken. Wil je net als 3000+ restaurants ook Guestplan op je website? Tijdvooreensite zet de voor- en nadelen van het reserveringssysteem voor je op rij zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken:

Voordelen

 • Zeer betaalbaar
 • Guestplan plugin beschikbaar voor WordPress-websites
 • Beschikbaar in 21 talen waaronder Nederlands
 • Newsletter subscription optie in de reserveerwidget
 • Aanbetalen tijdens reserveren mogelijk
 • Geen kosten voor reserveringen via Google
 • Maandelijks opzegbaar

Nadelen

 • Guestplan Starter niet geschikt voor Android apparaten
 • Abonnementen zijn alleen te betalen middels creditcard, Apple Pay en Google Pay

Integreer Guestplan met Tijdvooreensite

Heb je al een Tijdvooreensite website voor jouw restaurant en wil je deze koppelen aan het reserveringssysteem van Guestplan? Tijdvooreensite regelt het voor je. Je hoeft dus niet zelf aan de slag met het plakken van codes in complexe HTML-pagina’s. Heb je nog geen website óf is de website voor je horecazaak sterk verouderd? Tijdvooreensite bouwt binnen een week een moderne website voor je. 100% responsive en eenvoudig zelf te beheren. Uiteraard kunnen we deze aan een bestaand boekingssysteem koppelen, zoals Guestplan of Formitable.

Meer weten over het websitepakket Bekijk website voorbeelden