SSL-certificaat

Niet iedereen realiseert het zich, maar een SSL-certificaat is één van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van websitebeveiliging. Bij Tijdvooreensite voorzien we elke website van een SSL-certificaat.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL certificaat voor websites


Met een SSL-certificaat wordt informatie via het internet versleuteld verzonden. Op deze manier creëer je een veilige verbinding tussen je website en je klanten. Met een SSL-certificaat geef je een duidelijke veiligheidsgarantie voor je klanten af.

Waarom is een SSL-certificaat zo belangrijk?

Iedereen kan bedenken dat een veilige verbinding de voorkeur heeft boven een onveilige verbinding. Behalve dat informatie nu beschermd verzonden wordt, biedt een SSL-certificaat de website-eigenaar een aantal aanzienlijke voordelen:

  • Een hogere positie in Google. Google en andere zoekmachines als Bing en Yahoo waarderen websites met SSL-certificaat beter dan websites zonder SSL certificaat. En een betere positie betekent vanzelf ook meer bezoekers.
  • Een verbetering van de conversie. Omdat bezoekers kunnen zien dat het een veilige website betreft zullen ze eerder geneigd zijn tot contact opnemen of een bestelling plaatsen.
  • Een verminderde kans op een aanval. Doordat je website beveiligd is met een SSL-certificaat is het risico op een aanval van buitenaf veel kleiner. Met een SSL-certificaat is het voor onbevoegden onmogelijk geworden om gegevens te onderscheppen.

Hoe krijg je een website met SSL-certificaat?

Tijdvooreensite zet de veiligheid van de websites van klanten voorop. Bovendien zien we dat browsers als Chrome en Firefox al verschillende onbeveiligde websites blokkeren. Het aantal websites dat geblokkeerd zal worden zal in snel tempo toenemen. Wij voorzien daarom alle websites van onze klanten van een SSL-certificaat. Zo heb je geen omkijken naar de veiligheid van je website.

SSL-certificaten in verschillende maten

SSL certificaten bestaan er in verschillende uitvoeringen. Dat heeft niets met de mate van veiligheid te maken maar met het soort website, onderneming en doelgroep. Publieke overheidswebsites of bankenwebsites hebben namelijk een ander soort SSL-certificaat nodig dan websites van 'gewone' bedrijven, van kleine tot grote ondernemingen. Bij Tijdvooreensite geven we standaard SSL-certificaten mee die uitstekend voldoen voor alle soorten websites. Heb je behoefte aan een uitgebreid SSL-certificaat met naamsvermelding? Neem dan contact met ons op.

Doe mij ook maar zo'n veilige website