Wat is Smoobu

Smoobu

Smoobu is een webgebaseerde software die het beheren van jouw vakantiewoning(en) easy maakt. Dankzij Smoobu word je nooit verrast door dubbele boekingen en worden al jouw booking portals als Expedia en Airbnb in real time gesynchroniseerd. Maak gebruik van de gratis versie óf kies voor de betaalde versie met alle functionaliteiten.

Wat is Smoobu?

Smoobu is een all-in-one software voor verhuurders van accommodaties over de hele wereld. Smoobu synchroniseert alle boekingen van platformen als Expedia, Booking.com en Airbnb en voegt deze op overzichtelijke wijze samen in één platform. De software komt met tal van features, zoals een Channel Manager, PMS, reserveringssysteem en vele integratiemogelijkheden.

Smoobu is in 2014 opgericht door Philipp Reuter en Fabian Beckers. Beide heren zijn zelf ook ooit begonnen als verhuurder van accommodaties. Het hoofdkantoor van het softwarebedrijf is gevestigd in Berlijn. In een paar jaar tijd heeft Smoobu ruim 80.000 eigenaren van vakantiewoningen uit meer dan 110 verschillende landen uit de brand geholpen met hun software. En de teller loopt gestaag door! We zetten de belangrijkste features van Smoobu op een rij:

 • Channel Manager
 • Reserveringssysteem
 • Tarieven synchronisatie
 • Availability Calendar
 • Inzicht in statistieken
 • Kortingscodes & acties
 • Geautomatiseerde berichten
 • CRM-tool

Hanteer verschillende prijzen op boekingswebsites

Wie op zoek is naar een leuke accommodatie voor een lange vakantie of romantisch weekendje weg, heeft de keuze uit tal van boekingswebsites. De meest bekende zijn Expedia, Booking.com en Airbnb. Dikke kans dat ook jouw vakantiewoning(en) op deze platformen staan. Smoobu snapt dat jij voor deze platformen wellicht hogere prijzen voor je accommodaties wilt rekenen om de fee te compenseren. Daarom kun je in het systeem aan elke booking portal een procentuele opslag toevoegen. Boekt iemand via jouw eigen website? Dan betaalt diegene de basisprijs. Bij een wijziging synchroniseert Smoobu direct alle prijzen op de verschillende boekingswebsites.

Reserveringssysteem & Availability Calendar

Staat jouw accommodatie al op platformen als Booking.com, maar wil je ook boekingen via jouw eigen website ontvangen? Met Smoobu is eenvoudig te realiseren. Smoobu’s Booking Engine laat jou zónder extra kosten boekingen ontvangen via je eigen website. Voor bezoekers is de booking tool zeer intuïtief in gebruik. Daarbij oogt het boekingssysteem professioneel en vormt deze echt een geheel met het webdesign. De booking tool van Smoobu is aardig uitgebreid. Zo is het mogelijk om een kortingscode-veld te maken en kun je potentiële gasten verleiden om voor een extra service te kiezen om hun verblijf nóg completer te maken. Denk hierbij aan het huren van een fiets of de good old ontbijtservice. Cross-selling noemen we dat! Tot slot biedt Smoobu’s booking tool diverse betaalopties aan, waaronder Bank Transfer, Paypal en iDEAL. De laatstgenoemde betaalmethode heeft Smoobu speciaal voor Nederlandse vakantiegangers bewerkstelligd. Uiteindelijk is het aan jou de keuze welke betaalmogelijkheden jij jouw gasten aanbiedt. 


Benieuwd naar hoe zo'n Smoobu booking widget op jouw eigen site eruit kan zien? Op deze pagina staan links naar websites met een booking widget, ingedeeld in diverse thema’s. Met Custom CSS kun je eventueel de kleuren, lettertypen etc. aanpassen om de widget op jouw huisstijl aan te laten sluiten. Jouw developer (en wij van Tijdvooreensite natuurlijk) pakt dit vast graag voor je op.

Naast het reserveringssysteem kun je met Smoobu ook een Availability Calendar op jouw website tonen. In deze (niet interactieve!) agenda kunnen potentiële gasten bekijken welke dagen de accommodatie beschikbaar is en wat de drukke perioden zijn.

Smoobu prijzen

Smoobie biedt drie pakketten aan. De gratis versie bevat alleen de meest basic functionaliteiten waaronder het reserveringssysteem en inzicht in statistieken. Voor de wat serieuzere vakantieverhuurbedrijven schiet het gratis pakket waarschijnlijk echt tekort. De betaalde versie van Smoobu heeft een vaste prijs per maand (bij maandelijkse betaling). De prijs stijgt standaard mee per extra accommodatie die jij wilt verhuren. Het softwarebedrijf biedt tevens de mogelijkheid om een jaarplan of tweejaarplan aan te schaffen. In het geval van een jaarplan krijg je 10% korting. Kies je een tweejaarplan, dan hanteert Smoobu 20% korting. Eerst ervaren of Smoobu ook voor jou werkt? Zowel de gratis als de betaalde versie komen met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Koppel Smoobu aan jouw website

Of je nu jouw appartement in de stad voor korte perioden verhuurt of meerdere chalets in een skigebied bezit; met Smoobu geef je jouw vakantieverhuur een ware efficiency boost. Met een boekingswidget op je website kun je 24/7 boekingen ontvangen én ben je minder tijd kwijt aan telefoontjes en het beantwoorden van e-mails. Daarbij worden jouw boekingen uit externe boekingswebsites samengevoegd in één platform waardoor je een beter overzicht hebt. Wil jij net als duizenden andere verhuurders van vakantiewoningen Smoobu op jouw website? Tijdvooreensite zet de voor- en nadelen van de rental software voor je op rij zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken:

Voordelen

 • Géén commissie per boeking
 • Per maand opzegbaar
 • Integatiemogelijkheden met andere platformen (o.a. Stripe voor iDEAL-betalingen) 
 • Zeer betaalbaar (al helemaal met het jaarplan)
 • Klantenservice staat 6 dagen per week voor je klaar
 • Reserveringssysteem komt met cross-selling opties
 • Uitgebreide (Engelstalige) handleiding en video tutorials
 • Custom CSS mogelijk
 • Het Smoobu dashboard is Nederlandstalig

Nadelen

Die zijn er vast, maar wij hebben nog niets kunnen vinden

Integreer Smoobu met Tijdvooreensite

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw Tijdvooreensite website koppelen aan de rental software Smoobu? Wij zorgen voor een feilloze integratie! Heb je nog geen website óf is de website van je B&B, guesthouse of luxe loft sterk verouderd? Tijdvooreensite bouwt binnen een week een moderne website voor je. Voor slechts €649 heb je een compleet websitepakket in handen. Inclusief CMS en must-have functionaliteiten als blogs, fotoalbums en formulieren. Uiteraard kunnen we de website aan een bestaande software koppelen, zoals Smoobu of Tommy Booking Support.

Meer weten over het websitepakket Laat mij voorbeeldwebsites zien