SEO-instellingen van de website

Over SEO instellingen van de website

Via de algemene SEO-instellingen van je website kun je zoekmachines algemene informatie meegeven over je website.


Hoe kom ik er?

> Ga naar de module Instellingen > Instellingen

> Het middelste blok behandelt de SEO instellingen

SEO-instellingen wijzigen van jouw website

Robots index
Hier kun je aangeven of Google de website in z'n geheel mag indexeren en opnemen in de zoekresultaten. Standaard ingesteld op index. Selecteer alleen noindex wanneer Google de website niet mag indexeren, bijvoorbeeld wanneer je website nog in aanbouw is en dubbele of incomplete content bevat.

Robots follow
Hier kun je aangeven of Google de linkjes op je website mag volgen. Standaard ingesteld op follow, alleen uitschakelen wanneer Google de uitgaande links niet mag volgen.

Google Analytics code 
Plak hier de JavaScript code uit je Google Analytics account. Met Google Analytics kun je waardevolle informatie verzamelen over het presteren van je website en het gedrag van je bezoekers. Voor meer informatie of het aanmaken van een account, ga naar: Google.com/analytics.

Voeg de website naam toe aan de meta title
Geef hier aan of de naam van de website automatisch achter de meta title moet worden geplaatst. Een meta title maak je aan in de SEO-instellingen van een pagina. Door deze optie op ja te laten staan ziet de meta title voor bijvoorbeeld een pagina van een restaurant er zo uit:

Zaalverhuur in Arnhem - Restaurant De Aardappel

Positie website naam in meta title
Geef hier aan waar de naam van de website in de meta title moet komen: achter of voor de (meta) title van de pagina:

  • Zaalverhuur in Arnhem - Restaurant De Aardappel
  • Restaurant De Aardappel - Zaalverhuur in Arnhem

Separator
De meta title en de websitenaam worden standaard gescheiden door een koppelteken (-). Je kunt hier handmatig een ander scheidingsteken invoeren, zoals een pipe (|).