Widgets

Over widgets

Widgets zijn een soort mini-uitvoeringen van verschillende modules. Widgets worden op een vaste positie in je webpagina getoond, bijvoorbeeld aan de linker- of rechterkant. Denk daarbij aan het laatste nieuws of de meest recente referenties. Maar ook een klein stukje tekst of een videofragment kun je op elke gewenste pagina als widget tonen. 


Goed om te weten

Modules zoals bijvoorbeeld Nieuws kun je dus zowel in de pagina-inhoud als via widgets tonen. Wanneer je nieuws opneemt in de pagina-inhoud (in dit geval via Pagina-instellingen) worden alle nieuwsitems op chronologische volgorde getoond. Kies je ervoor om het nieuws als widget te tonen, dan worden alleen de meest recente items in verkorte versie getoond, in de linker- of rechterbar. Bekijk het verschil tussen widgets en pagina-inhoud:

Verschillende soorten widgets op een website

Hoe kom ik er?

> Ga naar de module Widgets

Hoe kom ik bij de widget module

Widgets kiezen

Links zie je een kolom met Beschikbare widgets. Dit zijn bijvoorbeeld: tekst, video, blogartikelen, referenties, nieuws, fotoalbum, producten of formulier. Rechts in de module zie je een veld met Geselecteerde Widgets. Versleep de gewenste widgets uit de linkerkolom naar de rechterkolom om ze te activeren.

De positie van widgets beheren

 Je hebt twee mogelijkheden:

  • Alle pagina's: je geselecteerde widgets worden getoond op elke pagina van je website
  • Selecteer een pagina: kies per pagina welke widget(s) je wilt tonen

Je kunt de volgorde van widgets eenvoudig wijzigen door deze te verslepen.

De weergave van widgets beheren

Door op de puntjes naast de widget de klikken kom je in een menu waarin je de instellingen en inhoud van een widget kunt beheren:

Tekst Maak een titel voor je tekstwidget en schrijf de tekst die je wilt tonen. Je hebt daarvoor de teksteditor tot je beschikking.

Video Voer een titel voor je video in, en de link naar de video. Het loepje naast de video toont je een preview.

Laatste nieuws Voer een titel in voor je nieuwswidgets, en het aantal nieuwsberichten dat je wilt tonen. Let op: de widget toont de items op volgorde van aanmaak, dus de meest recente items eerst. 

Recente blogitems Voer de titel in en het aantal blogitems dat je zichtbaar wilt maken. Let op: de widget toont de items op volgorde van aanmaak, dus de meest recente items eerst. 

Referenties Voer de titel in en het aantal referenties dat je zichtbaar wilt maken. Let op: de widget toont de items op volgorde van aanmaak, dus de meest recente referenties eerst.

Fotoalbum Kies een titel voor bovenaan je foto's, het aantal foto's dat je wilt tonen en uit welk fotoalbum de foto's moeten komen.

Producten Kies een titel en een productcategorie.

Formulier Selecteer een formulier dat je als widget wilt tonen. Beperk je tot een klein formulier, te veel velden maakt een widget rommelig.

Contactgegevens Voer een titel in en kies welke contactgegevens (o.a. openingstijden, social media kanalen of adres) je zichtbaar wilt maken in de widget. 

Terug naar de handleiding

Tags

Support

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via de mail