Diensten aanmaken

Over diensten

De diensten of werkzaamheden die je bedrijf aanbiedt kun je op elke relevante pagina presenteren. Een dienst maak je eerst aan in de module Diensten, daarna voeg je één of meerdere diensten toe via Paginabeheer. 


Goed om te weten

De module Diensten is bedoeld als korte introductie van een dienst. Voor een uitgebreide omschrijving van je dienst of werk kun je gewoon een pagina aanmaken. De bezoeker kan dan via een link onder het dienstitem doorklikken naar de volledige pagina. 

Hoe kom ik er?

> Ga naar de module Diensten in de linkerkolom

> Kies: + Nieuwe dienst

Nieuwe dienst aanmaken

Een nieuwe dienst aanmaken

In de module Diensten kies je voor + Nieuwe dienst. Je komt nu in een blok met vier tabbladen. Velden met een * zijn verplicht:

Algemeen

Titel*
Vul hier de naam van de dienst in. Afhankelijk van het template van je website wordt de titel of de header (zie Inhoud) vertoond.

Icoon
Je kunt je dienst presenteren met een icoontje voor de tekst. Je hebt meer dan 750 iconen tot je beschikking. In plaats van een icoon kun je ook een afbeelding aan het hoofd van je dienst plaatsen. Hier gebruik je het tabblad Afbeelding voor. Tip: zorg dat alle afbeeldingen hetzelfde formaat hebben. Lees meer tips voor afbeeldingen.

Inhoud

Header
Vul hier de naam van de dienst in. De zichtbaarheid van de header is afhankelijk van je websitetemplate.

Inhoud
Voer hier een korte introductie in. Voor de opmaak van je tekst heb je een editor tot je beschikking. Let op: de wijze waarop de tekst getoond wordt is afhankelijk van je websitetemplate.

Lees: Werken met de teksteditor

Link

De link brengt lezers naar een andere pagina, bijvoorbeeld de pagina waarin je dienst uitgebreid omschreven wordt.

Label
Vul hier de naam in van de link. Bijvoorbeeld: Lees meer over onze Copywriting of: Accountancy diensten.

Interne link
Selecteer hier de interne pagina waarnaartoe je wilt linken.

Externe link
Geef hier het webadres op wanneer je naar een externe pagina wilt linken.

Geavanceerde instellingen  

Link title
Geef hier een eventuele titel van de link, deze is in sommige browsers zichtbaar wanneer je met de muis over de link beweegt.

Nieuw venster
Geef aan of de gelinkte pagina in hetzelfde venster of in een nieuw venster/tabblad moet openen.

Rel
Alleen voor geavanceerde gebruikers: hier kun je specificaties aan zoekmachines meegeven over de betreffende link en de relatie tussen de huidige en de gelinkte pagina.

Afbeelding

Afbeelding
Klik op het blok Selecteer afbeelding. Je wordt nu doorgestuurd naar de module Bestandsbeheer. In dit menu selecteer je de gewenste afbeelding door deze aan te vinken, of upload je een nieuwe afbeelding.

> Lees: Bestandsbeheer

Alt
Een belangrijk SEO-middel is de zogenaamde alt-tag van een afbeelding. Middels de alttekst omschrijf je voor zoekmachines wat er op de afbeelding staat. Voor het beste resultaat gebruik je hier het belangrijkste zoekwoord van deze pagina.

Een dienst toevoegen aan je pagina

> Lees: Diensten toevoegen aan een pagina