Over SEO

Over zoekmachine-optimalisatie

Bovenaan in Google betekent dat Google jouw website goed waardeert: de inhoud komt overeen met de zoekopdracht van de zoeker. Om goed te scoren in Google is het dus van belang dat je website een duidelijke en goede indruk geeft van wat je te bieden hebt. SEO geeft je de mogelijkheid om zoekmachines van die informatie te voorzien.


Hoe werkt het?

Google en andere zoekmachines gebruiken een ingewikkeld algoritme om te bepalen hoe je website scoort voor een bepaalde zoekopdracht. Er zijn honderden variabelen die hier een rol in spelen, zowel op het gebied van content, populariteit en techniek. Wil je een kans maken dan is het belangrijk om te zorgen dat je SEO (zoekmachine-optimalisatie) toepast in je website. 

> Lees: tien tips voor snel vindbaar in Google

Zoekwoorden

SEO draait voor een groot deel om zoekwoorden: de zoektermen waarmee je doelgroep in Google aan het zoeken is naar een bedrijf als het jouwe. Vroeger kwam je goed weg door pagina's vol te prakken met zoekwoorden. Tegenwoordig wordt je afgestraft voor dit soort shortcuts. Zoekwoorden zul je nog steeds gebruiken, maar op een gedoseerde en vooral gevarieerde en kwalitatieve manier. 

SEO in het CMS

Via dit CMS heb je verschillende mogelijkheden tot je beschikking om zoekmachine-optimalisatie toe te passen. De basis ligt in het schrijven van goede teksten, waarbij je elke pagina centreert rondom zijn eigen zoekwoord. Daarnaast kun je SEO toepassen via:

SEO instellingen van een pagina

Elke pagina die je aanmaakt kun je bepaalde informatie meegeven waarmee je benadrukt waar deze pagina over gaat, zoals via de metatitle en metadescription.

> Lees: SEO-instellingen van een pagina

SEO instellingen van de website

Ook via de centrale instellingen van de website kun je zoekmachines informatie meegeven. 

> Lees: SEO-instellingen van de website

SEO voor deskundigen

Zoekmachine-optimalisatie is geen raketwetenschap, maar vereist wel van je dat je goed zoekwoordenonderzoek doet en met enig creatief schrijftalent en inzicht je website vult. Bovendien moet je SEO onderhouden én vooral geduldig zijn. Veel van onze klanten vragen zich af hoe lang het duurt voordat je op de eerste pagina in Google staat. Daar kunnen we helaas geen antwoord op geven, maar het zal zeker niet volgende week zijn. Om te zorgen dat je er zelf in elk geval alles aan hebt gedaan raden we je aan om een SEO-cursus te volgen waarin je snel en gemakkelijk leert hoe je te werk kunt gaan. Laat je het liever aan de experts over? Schakel dan een SEO copywriter in.