Slides toevoegen aan een pagina

Over slides

Een slide is een paginabrede afbeelding bovenaan je webpagina. Aan elke pagina kun je één of meerdere slides koppelen. Slides maak je eerst aan in de module Slides, daarna zet je de slides aan via Paginabeheer.


Hoe kom ik er?

> Ga naar de module Paginabeheer 

> Ga naar het tabblad Slides

Het slider tabblad


Een slide aanmaken

> Lees: Slides aanmaken

Een slide toevoegen aan je pagina

Je ziet een tabel met twee kolommen. De linkerkolom bevat de geselecteerde slide(s) voor deze pagina. De kolom rechts toont de beschikbare slides die je hebt aangemaakt in de module Slides.

Om een slide toe te voegen aan de pagina selecteer je een slide uit de rechterkolom door deze aan te klikken. Hij wordt nu verplaatst naar de linkerkolom. Om een slide weer los te koppelen van de pagina klik je de slide in de linkerkolom opnieuw aan zodat deze naar de rechterkolom verschuift.

Meerdere slides aan een pagina toevoegen

Om meerdere slides tegelijk te activeren gebruik je de pijltjes boven de rechterkolom. Alle slides worden dan in één keer verplaatst naar de linker- of rechterkolom. Je kunt de slides daarna in de gewenste volgorde zetten door ze te verslepen.

Statische slides of autoslide

Meerdere slides op één pagina kunnen op twee manieren getoond worden:

  • Stil: de slides bewegen niet. Om de volgende slide te kunnen zien kan de bezoeker gebruik maken van pijltjes in de slide.
  • Autoslide: de slides wisselen elkaar met een vaste interval en snelheid af

Om de instellingen voor 'statische' of bewegende slides (Autoslide) te beheren ga je naar de module Vormgeving.

> Lees meer over Vormgeving