Nieuws aanmaken

Over nieuws

Regelmatig nieuwsberichten plaatsen die relevant zijn voor je bedrijf en je doelgroep draagt bij aan je autoriteit binnen je vakgebied. Nieuwsberichten maak je aan in de module Nieuws. Daarna kun je nieuwsitems zichtbaar maken op twee manieren: via Widgets of via Paginabeheer.


Hoe kom ik er?

> Ga naar de module Nieuws in de linkerkolom

> Kies: + Nieuw bericht

Een nieuwsbericht aanmaken in het CMS

Een bericht aanmaken

In het nieuwe bericht zie je een blok met vijf tabbladen. Velden met een * zijn verplicht:

Algemeen

Naam* Vul hier de titel van het nieuwsbericht in. 

Datum Vul hier de datum van het nieuwsbericht in.

Zichtbaar Wanneer je het nieuws online zichtbaar wilt maken, selecteer ja.

Intro

Voer een korte inleiding in het nieuwsbericht in. De zichtbaarheid van het intro en de inhoud hangt af van je websitetemplate, maar in de meeste templates is het intro in elk geval in de overzichtspagina van nieuwsberichten zichtbaar, in enkele gevallen ook in de widget.

Inhoud

Inhoud Voer hier het nieuwsbericht in. Let op: neem nooit zomaar een tekst over van een andere website. Gekopieerde content is slecht voor je vindbaarheid in Google. Voor de opmaak van je tekst heb je een editor tot je beschikking.

Lees: Werken met de teksteditor

Afbeelding

Afbeelding Wanneer je een foto of illustratie aan je nieuwsbericht wilt meegeven, klik je op het blok Selecteer afbeelding. Je wordt nu doorgestuurd naar de module Bestandsbeheer. In dit menu selecteer je een afbeelding door deze aan te vinken, of je uploadt een nieuwe afbeelding.

> Lees: Bestandsbeheer

Alt Een belangrijk SEO-middel is de zogenaamde alt-tag van een afbeelding. Middels de alttekst omschrijf je voor zoekmachines wat er op de afbeelding staat. Voor het beste resultaat gebruik je hier het belangrijkste zoekwoord van deze pagina.

> Lees: SEO toepassen in je website

SEO

Het tabblad SEO werkt op dezelfde wijze als dat voor pagina's.

> Lees: SEO-instellingen van een pagina

Nieuws toevoegen aan je pagina

> Lees: Nieuws toevoegen aan een pagina