Video slider nieuw bij Tijdvooreensite

Nieuw: videomogelijkheden in slider

Door Angela Lanser, 

Nieuws en Functionaliteiten CMS

Hoera! Tijdvooreensite heeft een nieuwe functie toegevoegd aan het CMS Sweet 5.0. Naast het plaatsen van afbeeldingen in een slider, is het nu mogelijk om hier ook video’s in te zetten. Met deze extra feature kun je jouw website nóg toffer en visueel aantrekkelijker maken. Binnenkort is de optie voor iedereen beschikbaar.

Maak impact op je websitebezoekers

Bewegend beeld trekt de aandacht. Met behulp van (korte) video’s kun je jouw website levendig maken en de beleving van de bezoeker verrijken. Een video slider kan een specifieke sfeer neerzetten die past bij jouw onderneming. Wellicht nét iets meer dan een statisch beeld. Een video slider leent zich dan ook uitstekend voor sfeerimpressies of beelden met de look & feel waarmee jij geassocieerd wil worden. Geef jij snowboardlessen in Oostenrijk? Breng je bezoekers direct in de juiste stemming met beelden van prachtig besneeuwde pistes en fanatieke wintersporters! Ook een korte blik in de keuken van jouw restaurant zou een goede video slider kunnen zijn. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos!

Hoe maak ik een video slider?

In de slidermodule in het CMS is nu een nieuw tabje te zien: video (zie afbeelding 1). Je kunt hier verschillende soorten videobestanden uploaden. De nieuwe functie maakt het mogelijk om eigen video’s die je liever niet op YouTube deelt, op je website te plaatsen. Daarnaast kun je ook niet-eigen video’s uploaden (meer hierover lees je bij het kopje gratis ‘stock’ video’s). In de handleiding staat precies omschreven wat alle velden in het tabje video inhouden. 

Video slider in het CMS van Tijdvooreensite
Afbeelding 1

Tips voor video’s uploaden in de slider lees je hier.

Gratis ‘stock’ video’s

Enthousiast geworden van de nieuwe mogelijkheden, maar heb je (nog) geen eigen videomateriaal? Geen probleem! Er zijn verschillende websites waar je rechtenvrije video’s, graphics en eventuele geluidseffecten gratis kunt downloaden. Je kunt deze sites goed vergelijken met gratis stockphoto websites als Pixabay en Pexels.com. Je kunt hier de nodige inspiratie opdoen of een video downloaden om jouw website mee op te leuken. Dit zijn 3 voorbeelden van populaire stock video websites:

Videvo

Op Videvo vind je ruim 120.000 video’s welke je ongelimiteerd kunt downloaden. Een groot deel is gratis verkrijgbaar. Bij gebruik van een video op dit platform is bronvermelding wel verplicht. Wil je dit niet? Dan kun je één van de aangeboden abonnementen afsluiten. Met bijvoorbeeld Videvo Plus of Videvo Pro heb je tevens toegang tot zeer hoge kwaliteit video’s.

Pexels Video

Naast een platform vol rechtenvrije afbeeldingen, kun je op Pexels Video terecht voor duizenden stock video’s welke geupload zijn door eigen leden. Je vindt hier werkelijk van alles; van een zeehond op het strand tot het inschenken van een kop koffie en adembenemende shots van besneeuwde bergen. Bronvermelding (naam van de fotograaf) is bij Pexels Video niet vereist.

Coverr

Ook Coverr biedt gratis en rechtenvrije bewegende beelden aan. Het handige aan Coverr is dat het platform naast een standaard zoekbalk ook vooropgestelde categorieën heeft. Zo kun je naar de geschikte video zoeken in populaire categorieën als urban, mensen, natuur en food en hier inspiratie opdoen.

PikWizard

Op PikWizard vind je oneindig veel (gratis) stockvideo's met uiteenlopende thema's. In totaal vind je hier ruim 1 miljoen video's en foto's. Met de editing tool DesignWizard kun je direct jouw video helemaal eigen maken. Het bewerkingsprogramma biedt o.a. de mogelijkheid om jouw logo of een tekstje aan de stockvideo toe te voegen. Handig! 

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de video slider? Tijdvooreensite vertelt het je graag. Borrelen er allemaal vragen bij je op na het lezen van dit blogartikel? Ook dan kun je contact met ons opnemen.

Contact

Terug naar overzicht