Aantrekkelijke prijslijst website voor beautybranche

Nieuw in Sweet: Aantrekkelijke Prijzenlijst

Door Angela Lanser, 

Nieuws en Functionaliteiten CMS, Producten en Tijdvooreensite

Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met een nieuwe toevoeging het het CMS Sweet. Het is nu mogelijk om de productmodule te tonen als een strak vormgegeven prijslijst. De feature is met name handig voor ondernemers in de beautybranche, waaronder kappers, nagelstylisten en schoonheidssalons. In dit artikel neemt Tijdvooreensite alle mogelijkheden van de ‘prijslijst’ met je door.

Wat is de prijslijst?

De prijslijst is een alternatieve manier om jouw producten te tonen. De feature is geheel optioneel. Dit betekent dat je de prijslijst niet hoeft te activeren, ook niet als je de productmodule gebruikt. De productmodule zoals je die kent, werkt nog steeds precies hetzelfde. Staan één of meerdere producten op je website weergegeven? Dan veranderen deze niet. De prijslijst kan interessant zijn als je:

  • Veel verschillende producten/diensten hebt;
  • Jouw tarieven op een aantrekkelijke manier wil tonen;
  • Extra uitleg wil geven over het product en de prijs ervan.

Hoe maak ik een prijslijst in het CMS?

Het aanmaken van een prijslijst is heel eenvoudig. Je gaat hiervoor naar de productmodule in het CMS Sweet. Maak nu eerst een categorie aan. Dit kan van alles zijn. Heb je een beautysalon? Dan zou je bijvoorbeeld Wimpers & Wenkbrauwen en Gezichtsbehandelingen als categorie kunnen aanmaken (zie afbeelding 1). Onder elke categorie komen specifieke producten, ofwel diensten, te hangen.

Prijzenlijst voor een beautysalon
Afbeelding 1: Prijzenlijst voor een beautysalon

Producten toevoegen

Zijn alle gewenste categorieën aangemaakt? Dan kun je beginnen met het toevoegen van ‘’producten’’. Elk product krijgt een titel. Bij Attributen kun je zaken als prijs invoeren. Wil je meer attributen tonen? Dan kan Tijdvooreensite dit voor je regelen.

Een groot voordeel van de prijslijst ten opzichte van een reguliere tabel is de zogeheten tooltip. Dankzij de tooltip kun je websitebezoekers in de prijslijst al extra informatie geven over het desbetreffende product. Om dit te realiseren, voer je een korte tekst in bij het tabje Intro. Zodra iemand op het ronde i-icoontje klikt, verschijnt de introductietekst.

Het is mogelijk om bezoekers vanuit de prijslijst door te sturen naar een productpagina voor uitgebreide informatie. Dit doe je door tekst in te vullen onder het tabje Inhoud. Afbeeldingen zijn optioneel. Selecteer tot slot de bijbehorende categorie.

Prijslijst activeren op een pagina

Nu de prijslijst compleet is, hoef je deze alleen nog te activeren op de gewenste pagina. Dit is met slechts één druk op de knop geregeld. Ga naar Paginabeer en klik op de pagina waar je de prijslijst wilt tonen. Ga naar het tabje Producten en klik Toon prijslijst aan. Een kind kan de was doen!

Terug naar overzicht