Tips voor video’’s

Over video’s

Met een video in een slider kun je op dynamische wijze een indruk geven van je onderneming of extra sfeer creëren op je website. Het is een leuk, visueel extraatje voor jouw websitebezoekers. Maar is de video van slechte kwaliteit, dan haken bezoekers juist af. We willen je daarom enkele tips meegeven om jouw video’s zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.


Video’s uploaden

Heb je de moeite genomen om een filmpje op te nemen en deze bewerkt tot een strakke video? Dan is het tijd om deze eens goed in de spotlight te zetten! Probeer je aan de onderstaande richtlijnen te houden bij het uploaden van een video in de slider voor het beste eindresultaat:

  • Upload minimaal een HD video om onscherp beeld te voorkomen. De maximale bestandsgrootte voor de video is 15 MB. Je kunt dus nooit een te grote video uploaden die je website trager maakt.

  • De bestandsindeling MP4 is het meest gangbare voor video’s. Voor de ultieme ervaring is het raadzaam om meerdere type video bestanden (Ogg en WebM) te uploaden. Zo weet je 100% zeker dat elke browser je video optimaal vertoont.

  • De video’s in de slider zijn bedoeld als sfeerimpressie. Wij raden dan ook niet aan om video’s van interviews of andere content te uploaden waarbij de focus ligt op het verbale aspect. Je kunt bijvoorbeeld wél een video maken van één bewegend beeld (denk aan een waterval of openhaard) of een filmpje met een korte rondleiding binnen je winkel, restaurant of praktijk.

  • Less is more. Een video slider ziet er gaaf uit, maar het effect hiervan wordt minder indien je deze te vaak toepast. Je kunt het beste 1 tot 2 pagina’s aanhouden waar je een video op activeert.

  • Vul het SEO-veld in om de video (indien gewenst) goed vindbaar te maken in zoekmachines als Google. 

  • Wil je graag een video die op YouTube staat, tonen in een slider? Dan kun je gebruikmaken van een zogeheten converter om de video om te zetten naar een bruikbaar MP4 bestand.