Blog over websites

TIJD VOOR EEN BLOG

Nieuws, tips, functionaliteiten en verhalen

Blijf op de hoogte en volg ons ook op Facebook!

Tijd voor een blog

Op deze pagina lees je nieuws, tips, functionaliteiten en verhalen die betrekking hebben op Tijdvooreensite. Onze blogitems zullen we via Facebook verspreiden dus dit is een goede reden om ons te volgen

  • wat is een sitemap voor website

    Wat is een sitemap en hoe maak ik deze?

    Door Angela Lanser, in Uitleg

    De kans is groot dat je de term wel eens uit de mond van een webbouwer hebt horen komen: sitemaps. In het kort is het een soort plattegrond van een website. In dit blog vertelt Tijdvooreensite wat een sitemap precies is, waar het voor dient en natuurlijk hoe je een sitemap maakt. We kunnen je alvast verklappen dat het maken van zo’n plattegrond een fluitje van een cent is (Echt!).

    Lees het gehele artikel

  • Hoe tabel maken op website

    Zo maak je een tabel praktisch en SEO-proof

    Door Angela Lanser, in Functionaliteiten en Uitleg

    Een tabel op jouw website kan de oplossing zijn om bepaalde informatie op een overzichtelijke én visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Oke, het is geen high-end website feature, maar je kunt er meer uithalen dan je denkt. Bij Tijdvooreensite zien we regelmatig dat tabellen verkeerd gebruikt worden of hun doel voorbij schieten. In dit blog gaan we in op waar een tabel écht (niet) voor bedoeld is. Ook laten we zien hoe jij een tabel creëert die prettig leest en jouw vindbaarheid bevordert.

    Lees het gehele artikel

  • Wat is Instagram Shopping

    Boost jouw conversie met Instagram Shopping

    Door Angela Lanser, in Uitleg

    Instagram is anno 2021 veel meer dan alleen een sociaal netwerk waarop je mooie foto’s deelt. Het fotosharing platform wordt namelijk steeds verder ontwikkeld voor het gebruik van e-commerce. We moeten nog even geduld hebben voordat de ‘checkout op Instagram’ functie ook in Nederland gelanceerd wordt, máár Instagram Shopping biedt ondernemers zeker kansen. Tijdvooreensite legt uit hoe Instagram Shopping werkt en hoe jij deze functionaliteit in jouw voordeel kunt gebruiken.

    Lees het gehele artikel

  • Twee nieuwe features websitepakket Tijdvooreensite

    Nieuw: Sterren bij reviews en call2action upgrade

    Door Angela Lanser, in Nieuws en Functionaliteiten

    Tijdvooreensite voegt regelmatig nieuwe features toe aan het websitepakket. Op deze manier kunnen onze klanten hun website nóg mooier en unieker maken. Vers van de pers is de mogelijkheid om sterren toe te voegen aan referenties. De tweede nieuwe feature betreft het pimpen van de call2action balk met een achtergrondafbeelding.

    Lees het gehele artikel

  • ik wil een website inclusief gratis voorbeeld

    Dit kun je verwachten van de gratis demo website van Tijdvooreensite

    Door Angela Lanser, in Uitleg

    Wil je een betaalbare website voor je eigen onderneming? Dan ben je bij Tijdvooreensite aan het juiste adres. We kunnen uren vertellen over de mogelijkheden van ons websitepakket, maar eigenlijk moet je het ‘gewoon’ ervaren. Met onze gratis demo website laten we zien hoe Tijdvooreensite voor jou kan uitpakken. Nog voordat je een euro aan ons gespendeerd hebt. Want vooraf voor iets betalen waar je je geen voorstelling van kunt maken, daar loopt niemand warm voor. Tijdvooreensite vertelt graag hoe zo’n demo precies werkt.

    Lees het gehele artikel

  • Passend kleurenpalet bepalen website

    Zo kies je het perfecte kleurenpalet voor je website

    Door Angela Lanser, in Webdesign en Uitleg

    Je hebt een mooi logo laten maken voor je bedrijf en wilt nu aan de slag met jouw website. Wellicht bestaat je logo uit één kleur of ruim 3 verschillende. Welke kleuren ga je nu terug laten komen in jouw webdesign? Veel ondernemers worstelen met het kiezen van de juiste websitekleuren. Niet alleen zijn er eindeloos veel kleuren, er hangt nogal wat van deze keuze af. Het kleurenpalet van een website heeft namelijk veel impact op de uitstraling van je website, jouw imago én op het gedrag van je bezoekers. In dit blog lees je hoe je een perfect kleurenpalet samenstelt voor je website, met een beetje hulp van online tools.

    Lees het gehele artikel

  • Hoe lokale SEO verbeteren

    Bereik potentiële klanten in de buurt met lokale SEO

    Door Angela Lanser, in Vindbaarheid

    Veel ondernemers moeten het hebben van klanten uit de regio. Heb je een eigen dierenspeciaalzaak in Eindhoven? Dan is de kans klein dat je dagelijks mensen uit Groningen over de vloer hebt. De strijd aangaan met concurrenten 100 km verder is in veel gevallen dus onnodig. Met lokale SEO richt jij je op potentiële klanten in de buurt. Tijdvooreensite vertelt hoe lokale zoekmachineoptimalisatie werkt en hoe je dit slim aanpakt.

    Lees het gehele artikel

  • Foto's op jouw website

    Hoe kom je aan foto's voor op jouw website?

    Door Daan van Dijk, in Webdesign en Uitleg

    Je hebt net een mooie nieuwe website laten maken die klaar is om gevuld te worden. Voor de teksten heb je al een goede tekstschrijver gevonden en de foto’s voor de website maak je zelf wel even. Bij deze laatste stap gaat het vaak mis. Het gebruik van goede foto’s op je website die aansluiten bij jouw doelgroep is essentieel om bezoekers te laten converteren. Daarnaast moet een foto scherp, goed belicht en ook niet onbelangrijk: rechtenvrij zijn.

    Lees het gehele artikel

  • Integratie responsive Instagram feed op website

    How to: een Instagram feed op je website plaatsen

    Door Angela Lanser, in Functionaliteiten en Uitleg

    Anno 2020 heeft Instagram een serieuze plek verworven in de online marketingstrategie van bedrijven. Visuele content scoort. Daarbij kun je als bedrijf middels hashtags jouw zichtbaarheid enorm vergroten. Trakteer jij je volgers op de mooiste kiekjes op jouw zakelijke Instagram-account en wil je deze posts ook graag terugzien op je website? Lees dan snel verder!

    Lees het gehele artikel

  • open versus closed source cms

    Wat te kiezen: een open source of closed source CMS?

    Door Angela Lanser, in Uitleg

    Je wilt een nieuwe website of webshop starten en hebt al diverse internetbureau’s op het oog. Allemaal professionele jongens. De een heeft meer expertises dan de ander of hanteert vlijmscherpe prijzen waar je haast wel ‘ja’ op móet zeggen. Verschillen kunnen ook zitten in het gebruikte contentmanagementsysteem (CMS). Geen onbelangrijk aspect, wat deze keuze heeft gevolgen voor het dagelijkse beheer van je site. In dit blog duiken we in de verschillen tussen een open source CMS en closed source CMS.

    Lees het gehele artikel