alternatief xs4all hosting website

XS4all stop met hosting: hoe nu verder?

Door Angela Lanser, 

Nieuws

Per 1 oktober 2021 trekt XS4all de stekker uit al hun hostingdiensten. Dit betekent dat iedereen die gebruikmaakt van domein- of webhosting door XS4all, op zoek moet naar een andere aanbieder. Geldt dit ook voor jou? Tijdvooreensite kan jou helpen. Voor een scherpe prijs upgraden wij jouw website binnen het Tijdvooreensite websitepakket, inclusief (groene!) hosting.

Waarom stopt XS4all met hosting?

De internetprovider geeft weinig details weg over de precieze reden voor het stoppen met hun hostingdiensten. Het zou als kleine speler te lastig worden om concurrerend te blijven op de hostingmarkt. Fair enough. Op dit moment maken ‘slechts’ enkele duizenden klanten gebruik van XS4all’s hostingactiviteiten. Dat getal valt in het niet bij grote spelers als Hostnet (ruim 3 miljoen klanten wereldwijd). De ondersteuning van websites voor deze relatief kleine groep is simpelweg niet lonend genoeg.

In januari 2021 is (voor het vierde jaar op rij) XS4all nog uitgeroepen tot beste alles-in-1-provider door de Consumentenbond.

Als provider richt XS4all zich voornamelijk op internet, televisie en bellen. Hosting behoorde niet tot de belangrijke kernactiviteiten. Om ondergeschoven kindjes te voorkomen en de ijzersterke service te behouden, is uiteindelijk gekozen om hosting uit het portefeuille te schrappen.

KPN verbreekt belofte

Ondanks deze gegronde reden, zorgt de beëindiging van de XS4all hostingdiensten hier en daar voor gefronste wenkbrauwen. Waarom? Het moederbedrijf KPN was oorspronkelijk van plan om de merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom te laten opgaan in het hoofdmerk. Vooral de schrapping van het eigenzinnige XS4ALL leidde tot veel weerstand. Uiteindelijk beloofde KPN dat er bij de overname voor klanten niets zou veranderen.

Hosting opzeggen óf verhuizen

XS4all geeft haar klanten twee opties: de hosting opzeggen of verhuizen naar een andere aanbieder. Voor deze laatste stap verstrekt XS4ALL een verhuiscode, waarmee een derde partij de domeinnaam kan overnemen. Heb je als ondernemer of hobbyblogger een steengoede domeinnaam bedacht, dan hoef je dus niet bang te zijn dat je deze kwijtraakt. Wat betreft de keuze voor een hostingaanbieder ben je helemaal vrij.

Alternatieven voor XS4all

Wie zijn website wil behouden, moet dus op zoek naar een ander webhostingbedrijf. Maar wat is nu een goed alternatief voor xs4all? Het moederbedrijf KPN noemt hun partner en voormalige dochteronderneming Argeweb als een goede optie. Voor webhosting bieden zij 3 verschillende pakketten, passend bij een kleine website tot een grote webshop. Ook Tijdvooreensite kan jou helpen met het hosten van jouw website. Dit is vooral interessant indien je bent uitgekeken op je huidige design of toe bent aan een content management systeem (CMS) waar je wél mee uit de voeten kunt.

Tijd voor een moderne website incl. hosting

Bij Tijdvooreensite bieden we betaalbare website pakketten voor de vaste prijs van €649,00. In zo’n pakket zit eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een goede website, zoals:

  • Een heleboel functionaliteiten (formulieren, blog, FAQ);
  • Uitgebreide SEO-opties;
  • Een SSL-certificaat voor veilige toegang tot jouw website;
  • Een door onszelf ontwikkeld CMS voor eenvoudig beheer;
  • Groene hosting.

Is jouw domeinnaam nu ondergebracht bij XS4all? Tijdvooreensite zorgt voor een feilloze verhuizing van je domein. Wij kunnen jouw website upgraden binnen Tijdvooreensite zodat deze helemaal (technisch) up-to-date, goed vindbaar en altijd veilig is. Indien gewenst zetten wij alle content van je huidige site over naar de nieuwe. Dit scheelt jou een heleboel werk! Lees meer over de content overstapservice.

Benieuwd naar wat Tijdvooreensite voor jou kan beteken? Vraag direct een gratis demo aan en je ontvangt binnen 24 uur een voorbeeld van jouw nieuwe website.
Gratis demo

Groene hosting bij Tijdvooreensite

Wellicht sta je er niet bij stil, maar een website heeft aardig wat stroom nodig. Zonder stroom kan deze niet online getoond worden. Een hostingprovider huurt meerdere servers in een datacentrum om duizenden websites te laten draaien. Dit kost véél stroom, wat extra druk op het milieu tot gevolg heeft. Om toch mooie websites te kunnen blijven opleveren, host Tijdvooreensite alle websites in een groen CO2-neutraal datacentrum. Met groene hosting hopen we een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Topsupport zoals je gewend bent

De provider XS4all staat onder andere bekend om zijn bekroonde klantenservice. Wij begrijpen maar al te goed dat je bij het switchen naar een andere hostingprovider op dit punt niet wilt inleveren. Gelukkig ben je bij Tijdvooreensite zeker van uitstekende support voor al jouw website vragen. Net als XS4all hanteren we bij Tijdvooreensite geen belscripts of maximale gesprekstijden. Als je ons belt, krijg je altijd iemand uit ons team aan de lijn. Iemand die de tijd voor je neemt en in begrijpelijke taal zaken uitlegt. En na afloop word je niet verrast door een rekening in ruil voor de telefonische support.

Tijdvooreensite met een 4,8 score op Google

Websitebegeleiding van A tot Z

Een websitepakket wordt nog wel eens geassocieerd met ‘zelf alles uitvogelen’. Tijdvooreensite werkt echter anders. Wij denken graag met je mee en begeleiden jou van begin tot eind bij het maken van jouw website. Samen zorgen we dat jij een fantastische website hebt waar je trots op bent. Zie jij een Tijdvooreensite website wel zitten voor jouw onderneming? Vraag een gratis demo aan of bekijk ons portfolio voor voorbeelden.

Vraag gratis demo aan Bekijk Tijdvooreensite websites

Terug naar overzicht