Betaalbare en betrouwbare hosting Haarlem

Betrouwbare & groene hosting bij Tijdvooreensite

Door Angela Lanser, 

Uitleg en Functionaliteiten Tijdvooreensite en Back-up

Hosting is voor velen een technisch of abstract begrip. Toch is deze term niet te ontlopen wanneer je een professionele website wilt laten maken. In dit artikel leggen we in heldere taal uit wat hosting inhoudt. Zelf op zoek naar goede jongens voor webhosting? Voor Tijdvooreensite websites bieden we de beste hosting van Haarlem.

Wat is hosting?

Een gemiddelde website bevat tientallen pagina’s met foto’s, teksten en video’s. Al deze content moet ergens opgeslagen worden zodat jij die in je browser kunt bekijken. Dat gebeurt op een server. Met hosting wordt de website op een server geplaatst zodat de website 24/7 bereikbaar is. 

Een hostingaanbieder verhuurt als het ware een stukje opslag op zijn server. De meest bekende hostingproviders zijn Hostnet en Mijndomein. Je kunt natuurlijk zelf een server op de kop tikken voor privégebruik, maar dit is aardig prijzig. Bovendien staat ie niet zo gezellig in huis.

Hosting van website of e-mail

Over het algemeen bestaan er twee vormen van hosting: website hosting en e-mailhosting. Hosting van websites kun je weer onderverdelen in meerdere soorten (zoals Shared hosting), maar dat laten we in dit artikel even buiten beschouwing.

Bij website hosting wordt een website ondergebracht op een server. De website is hierdoor altijd en overal zichtbaar op het internet. De server is bereikbaar via een IP-adres dat gekoppeld kan worden aan jouw domeinnaam.

Met e-mailhosting wordt een mailadres gekoppeld aan een domeinnaam. E-mailhosting is met name interessant voor ondernemers die geen website hebben, maar wel zakelijk willen mailen. Een mailtje versturen naar klanten vanuit emma@voordeelwebsites.nl ziet er toch nét een tikkeltje professioneler uit dan emma_paardenmeisje1993@hotmail.com. Tijdvooreensite richt zich enkel op website hosting. Wil je een professioneel e-mailaccount en je mailbox overal eenvoudig kunnen beheren? Neem contact met ons op voor advies.

Hosting bij Tijdvooreensite

Op zoek naar een goede hoster voor jouw website? Tijdvooreensite biedt veilige en groene hosting tegen een betaalbare prijs. Klinkt goed, maar wat betekent dit nu écht? We vertellen je daarom graag wat meer over onze hostingservice. Zonder al te technisch gedoe of complexe features waar alleen IT’ers gepassioneerd over zijn.

Nederlandse Datacenters

Voor onze hosting maken we gebruik van twee datacenters in Amsterdam en Haarlem. Lekker lokaal dus, daarbij wordt de data op het platform beschermd door de Wet Databescherming van de Europese Unie. De datacenters hebben een zogeheten TIER-3+ graad; de een na hoogste classificatie voor datacenters. Bij een tier 3-infrastructuur kan vervanging en onderhoud van apparatuur zonder uitval plaatsvinden, dankzij dubbele voorzieningen voor stroom en koeling.

Oog voor het milieu

Bij Tijdvooreensite maken we graag nog jarenlang mooie websites. Ondanks het digitale karakter van ons product, is onze tak van sport belastend voor het milieu. Datacenters van hostingproviders slurpen namelijk veel energie. Om het hoge energieverbruik te compenseren, verloopt de hosting van Tijdvooreensite via CO2-neutrale datacenters die op 100% groene stroom draaien.

Back-ups

Tijdvooreensite maakt dagelijks een backup van alle websites en data op ons hostingplatform. Deze back-ups worden 7 dagen bewaard. Tevens voeren wij een wekelijkse en een maandelijks back-up uit waarvan de data 4 weken / 12 maanden bewaard blijft.

Alle voordelen van hosting bij Tijdvooreensite op een rij:

  • Onze hosting draait op 100% groene stroom
  • Betrouwbare Europese cloudserver
  • Gratis overstapservice
  • Onbeperkt dataverkeer
  • SSL-certificaat bij je webhosting
  • Dagelijkse en maandelijkse back-ups
  • Actieve monitoring van de servers

Nieuwe website met hosting

Nieuwe website nodig voor je lunchroom, praktijk of tekstbureau? Bij Tijdvooreensite heb je al voor de vaste prijs van €649,00 een goede website. We zijn gespecialiseerd in het maken van betaalbare websites voor het MKB en ZZP'ers, voorzien van alle functionaliteiten die jij vandaag de dag nodig hebt. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een gratis demo aan. Dan sturen wij je spoedig een werkend voorbeeld van jouw nieuwe website.

Contact Ontvang gratis demo

Terug naar overzicht