Nieuwe website maken met bestaande domeinnaam

Nieuwe website op bestaande domeinnaam? Hier moet je op letten!

Door Angela Lanser, 

Uitleg Tijdvooreensite

Door een nieuwe website te laten maken, zet je de stap naar meer online succes. Een frisser design of verbeterde techniek achter de website levert in de praktijk vaak meer conversie op. Ben je helemaal happy met je huidige domeinnaam en wil je deze behouden voor je nieuwe website? Dan zijn er enkele (niet geheel onbelangrijke) zaken waar je rekening mee moet houden.

Jouw oude website vervangen door een nieuwe

Denk je aan een vernieuwde en verbeterde website, dan wil je natuurlijk dat deze een mooi design krijgt die toekomstproof is. Jouw oude website moet immers in een modern jasje gegoten worden. Naast het uiterlijk is de content een belangrijk aandachtspuntje. Je wilt dat (een deel) van de oude content mee komt en dat de bezoekers nog makkelijker de juiste content op jouw website kunnen vinden. Om dit te realiseren, moet misschien de menubalk een nieuwe indeling krijgen. En wanneer je daar aan begint, krijgen webpagina’s een andere locatie en moet je de verhuizing hiervan zorgvuldig regelen. En hoe zit het met de hosting van de nieuwe website? 

Al met al moet je bij het maken van een nieuwe website met de bestaande domeinnaam rekening houden met zoekmachines, de hostingprovider, bezoekers en meer. 

Dat valt allemaal nog niet mee...

De bestaande domeinnaam gebruiken voor de vernieuwde website is zeker mogelijk, maar de omvangrijke checklist omtrent dit proces zal veel website-eigenaren doen duizelen. Gelukkig hoef je al deze zaken niet zelf te regelen. Het is zelfs beter om risicovolle zaken als URL-migratie over te laten aan professionals die dit kunstje dagelijks klaren. Indien de migratie niet goed wordt gedaan, kun je al je posities in Google en verkeer kwijtraken. Een ware nachtmerrie als je het ons vraagt. In dit artikel lees je de gevolgen van waargebeurde SEO-rampen voor 3 grote bedrijven.

Er zijn genoeg webbouwers die de klusjes omtrent de lancering van je nieuwe website met liefde van je overnemen. Hier hangt wel een prijskaartje aan. Wil je helemaal zelf aan de slag met het maken van een nieuwe website met bijvoorbeeld WordPress? Dan kun je niet terugvallen op de service van een webbouwer. Is er dan geen middenweg? Zeker wel! Met een compleet websitepakket van Tijdvooreensite ben je zeker van helpende handjes door ervaren pro’s zonder dat je hiervoor de hoofdprijs betaalt.

Laat je nieuwe website maken door Tijdvooreensite

Jouw website laten maken door Tijdvooreensite heeft zo z’n voordelen. Alle zaken omtrent het overzetten van de website (bijvoorbeeld de URL-migratie) nemen we jou uit handen. De meeste hiervan zijn inbegrepen bij de vaste prijs van het websitepakket. Je krijgt ze er dus gratis bij! 

Geen omkijken naar redirects

Ook als jouw domeinnaam exact hetzelfde blijft, kan URL-migratie nodig zijn. Je kunt hierbij denken aan een andere website structuur. Wanneer de menu indeling op de schop gaat, is de kans aanwezig dat URL’s wijzigen. Door het aanmaken van redirects worden alle webpagina’s zorgvuldig verhuisd. We zorgen ervoor dat er geen kapotte links ontstaan of de opgebouwde SEO-waarde van je webpagina’s in één klap verdwijnt.

Hosting

Wij hosten al onze website bij één hostingbedrijf. Dit is niet alleen overzichtelijk, maar ook zeer veilig. Onze hosting draait tevens op 100% groene stroom. Indien je al een eigen hosting provider hebt, zet Tijdvooreensite jouw website gratis over naar ons hostingbedrijf.

Onbeperkt support van vriendelijke jongens

Na oplevering laat de support vaak te wensen over. Webbouwers sturen een dikke factuur voor dat ene belletje of zijn slecht telefonisch bereikbaar; we zien het allemaal voorbij komen. Dan kun je nog zo’n prachtige website hebben, je wilt ergens terecht met vragen. Het liefst ook op een laagdrempelige manier. Bij Tijdvooreensite betaal je een klein vast bedrag per maand voor support. In ruil hiervoor zijn we uitstekend bereikbaar en staan wij je persoonlijk te woord. Géén klantenservice afdeling buiten ons kantoor dus!

Extra: content overzetten

Als extra dienst bieden we de content overstapservice aan. Tijdvooreensite zet alle content (o.a. foto’s en teksten) van je huidige website over naar de vernieuwde versie, mits je nog tevreden bent over deze content natuurlijk. De content overstapservice bespaart jou een heleboel tijd die je nu aan andere belangrijke zaken kunt besteden. Ook fijn, tot 10 pagina’s is deze service zelfs gratis!

Klaar voor de volgende stap?

Overtuigd geraakt van de voordelen van Tijdvooreensite en wil je het online avontuur met ons aangaan? Je kunt bij ons een gratis demoversie aanvragen om te zien hoe jouw nieuwe website eruit kan komen te zien. Direct aan de slag? Dat kan natuurlijk ook.

Ik wil een vrijblijvende offerte Gratis demo

Terug naar overzicht