Domeinregistratie Haarlem

Domeinregistratie Haarlem: Zo werkt het

Door Angela Lanser, 

Uitleg

Je gaat voor jezelf beginnen. Wellicht open je een eigen schoonheidssalon of ga je als coach mensen helpen aan een gezonde levensstijl. Je wilt een website maken om je klantenkring uit te breiden. Eentje die professioneel oogt en laat zien wat jij te bieden hebt. Het registreren van een domeinnaam is de eerste stap naar een website of webshop. Tijdvooreensite vertelt je hoe domeinregistratie in Haarlem werkt.

Een domeinnaam: wat is het?

Een domeinnaam is als het ware jouw unieke adres op het internet. Een domeinnaam bestaat uit twee delen: de naam en de extensie. Onze domeinnaam is tijdvooreensite.nl Enkele populaire extensies zijn nl, .com, .eu en .be. Bij de meeste bedrijven voor domeinregistratie heb je keuze uit wel honderden verschillende extensies. Een domeinnaam dient tevens niet alleen als adres van een website, maar kan ook als e-mailadres gebruikt worden.

Hoe kies ik een goed domein?

Een goede domeinnaam kan bepalend zijn voor je online succes. Het is dus zeker de moeite waard om hier tijd aan te besteden. Ga niet over één nacht ijs en bedenk goed welke website naam het beste bij jouw onderneming past. Ook niet onbelangrijk: kunnen mensen de URL makkelijk onthouden en intypen zonder spelfouten? In dit artikel staan drie vuistregels voor een ijzersterke domeinnaam. Ook lees je of het gebruik van populaire keywords in je domeinnaam een must is of niet.

De kosten voor een domeinnaam

Domeinregistratie is niet gratis, maar hoeft echt niet duur te zijn. Gemiddeld betaal je een paar euro tot enkele tientjes per jaar voor een domein. De prijzen zijn veelal afhankelijk van de gekozen extensie en kunnen per provider verschillen. Er worden kosten berekend voor zaken als technische infrastructuur en administratie. Daarbij is het goed om te weten dat een domeinnaam geen eenmalige aankoop is. Je betaalt elk jaar opnieuw voor het recht om een bepaald domein te gebruiken. Zie het als een soort huurconstructie.

Je kunt natuurlijk ook een bestaande domeinnaam overkopen. In dit geval zul je wel een stuk dieper in de buidel moeten tasten. Dit heeft te maken met de naamsbekendheid en SEO-waarde die de website heeft opgebouwd. Zo is de Nederlandse website Vakantie.nl ooit verkocht voor het immense bedrag van € 2,5 miljoen. Al valt dit geldbedrag in het niet bij de 30 miljoen dollar die recentelijk is betaald voor de website Voice.com

Waar kun je een domeinnaam registreren?

Een domeinnaam registreren doe je bij een zogeheten registrar. De keuze is reuze; in totaal zijn er 1200+ partijen die zijn aangesloten bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Zij zijn gemachtigd om domeinnaamregistraties te verzorgen. De meest bekende partijen zijn Hostnet en mijndomein. Hier kun je zelf jouw domeinnaam claimen.

Extra gemak? Laat jouw domeinregitratie over aan Tijdvooreensite!

Heb je de perfecte domeinnaam bedacht, maar wil je deze nog niet direct gebruiken? O.a. mijndomein biedt de mogelijkheid om deze tijdelijk te ‘’parkeren’’. Zo voorkom je dat anderen jouw domeinnaam kunnen vastleggen.

Domeinregistratie door Tijdvooreensite

Wil je jouw website naam vastleggen zonder gedoe? Laat je domeinnaam registreren door Tijdvooreensite. Als kleinschalig webbureau in Haarlem bouwen we betaalbare websites voor het MKB. Wij kunnen de door jouw gekozen domeinnaam aanvragen zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. Domeinregistratie Haarlem wordt volledig voor je geregeld. Inclusief SSL-certificaat en groene hosting. Ook bij Tijdvooreensite kun je jouw domeinnaam parkeren om later te gebruiken. Domeinregistratie gebruiken voor e-mailen? In dit geval verwijzen wij je graag door.

Wij denken graag met je mee bij het bedenken van de ideale domeinnaam. Na de registratie begint het digitale avontuur pas écht! Tijdvooreensite kan een moderne website voor je maken met alle functionaliteiten die je nodig hebt. Binnen een week ben je online. En dat voor de vaste prijs van € 649.

Regel mijn domeinregistratie Meer weten over het websitepakket

Terug naar overzicht