Groen en rood slotje in browser Chrome

Chrome gaat onveilige websites met rood slot markeren

Door Daan van Djik, 

Nieuws Chrome en SSL

Google gaat met zijn browser Chrome stoppen met het "Groen Hangslotje". Dit groene slotje krijgt een gebruiker in de adresbalk van de browser te zien als er een veilige website wordt bezocht.

In september 2018 zal het groene slotje worden vervangen door een grijze. Uiteindelijk zal het slotje helemaal verdwijnen schrijft Google op hun blog. Tevens zal vanaf oktober de browser van Google de gebruiker ook agressiever waarschuwen voor het achterlaten van informatie op een onveilige website (zonder SSL-certificaat). Met deze deze ontwikkeling zal Google nog sterker aandringen bij ontwikkelaars om gebruik te maken van het HTTPS protocol.

Een SSL-certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding tussen server en browser (van de bezoeker). Hierdoor wordt het voor hackers zeer moeilijk gemaakt om informatie te ontfutselen. De laatste jaren is het gebruik van HTTPS sterk toegenomen.

Alle websites van Tijdvooreensite worden standaard uitgerust met een SSL-certificaat. Geen zorgen dus voor onze klanten.

Terug naar overzicht