Redirects

Over redirects

In sommige gevallen doen er zich wijzigingen in je website voor die van invloed zijn op de URL's van je pagina's. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer je website verhuist, wanneer je pagina's hernoemt of wanneer je specifieke URL's wilt omleiden. In zulke gevallen kun je zogenaamde redirects aanmaken.


Goed om te weten

Met redirects vertel je feitelijk: deze pagina is verhuisd, en dit is het nieuwe adres. Hoewel het niet moeilijk is om redirects aan te maken, is het belangrijk dat het goed gebeurt, omdat je bezoekers anders tegen een 404 Errorpagina zullen aanlopen. Vraag hulp of laat het aan geavanceerde gebruikers over wanneer je niet precies weet wat je doet.

Hoe kom ik er?

> Ga naar de module Gebruikers en kies + Nieuwe redirect

Redirects aanmaken in het CMS

Om een nieuwe redirect aan te maken vul je de volgende verplichte velden in:

Bron URL* Dit is de oude URL. Deze URL wordt dus doorgestuurd naar de nieuwe URL. Zorg ervoor dat dit een relatieve URL is, dat wil zeggen: een URL zonder domeinnaam. Bijvoorbeeld: /schoonmaakdiensten (let op de schuine streep!)

Doel URL* Dit is de nieuwe URL waar bovenstaande URL naartoe moet worden doorgestuurd. Hier voer je het nieuwe adres van de pagina in zónder domeinnaam. Bijvoorbeeld: diensten /schoonmaken of diensten/schoonmaakdiensten. De URL hoef je níet af te sluiten met een slash-teken.

Redirect aanmaken in CMS Tijdvooreensite