Disclaimer laten opstellen door een expert

SCHEP DUIDELIJKHEID

LAAT JE DISCLAIMER VERZORGEN DOOR EEN EXPERT

Disclaimer

Een disclaimer op je website zorgt voor duidelijkheid bij aansprakelijkheidskwesties, voor jou én je bezoekers. In een disclaimer omschrijf je tot op welke hoogte je als ondernemer verantwoordelijk bent. Het is als het ware een vrijwaringsclausule waarin je jouw eventuele aansprakelijkheid beperkt, maar ook waar de rechten en plichten van je websitebezoekers in staan. Naast een disclaimer opstellen voor je website, kun je dit ook doen voor jouw nieuwsbrief of e-mails.

In tegenstelling tot de algemene voorwaarden is een disclaimer geen overeenkomst. Het is een eenzijdige mededeling waarin je misverstanden uitsluit. Om deze reden is een disclaimer opstellen niet verplicht. Mooi, dat scheelt weer een ingewikkeld juridisch document op je site en bespaart een hoop gedoe. Of niet? Tijdvooreensite legt uit waarom het tóch de moeite waard is om te investeren in een duidelijke vrijwaringsclausule.

Het nut van een disclaimer

Grote kans dat je ook wel eens offline tegen een disclaimer bent aangelopen. Het bordje met ‘’het gebruik van de garderobe is op eigen risico’’ in een theater bijvoorbeeld. Als bezoeker weet je direct waar je aan toe bent en dat schept duidelijkheid. Die helderheid is fijn, of je nu in het theater bent of door een website scrolt.

Naast informeren is een disclaimer laten maken ook erg nuttig om het auteursrecht op jouw beelden/teksten te vermelden en jezelf te behoeden voor prijs- en typefouten. Houd je een blog bij? Dan kan het voorkomen dat bepaalde informatie in oudere blogs na verloop van tijd niet meer klopt. In dit geval is de vrijwaring de ideale plek om te vermelden dat de informatie soms verouderd kan zijn. Ondanks dat een disclaimer niet verplicht is, raden wij van Tijdvooreensite zeker aan om deze op te nemen.

Een disclaimer opstellen, hoe doe ik dat?

Op het internet zijn een aantal algemene teksten en een disclaimer generator te vinden, maar deze sluiten wellicht niet een-op-een aan bij jouw onderneming. Wil je zeker zijn van een volledige disclaimer? Tijdvooreensite werkt samen met een expert die gespecialiseerd is op het gebied van juridische documenten. Een disclaimer opstellen doen zij geheel op maat en voor een betaalbare prijs. Voor bedrijven met internationale klanten kan ook een Engelstalige disclaimer worden opgesteld.

Klinkt goed! Ik wil een disclaimer laten maken