GA VOOR ZEKERHEID

EERSTE HULP BIJ ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene voorwaarden

Of je nu handgemaakte sjaals verkoopt of cursussen en trainingen aanbiedt. De kans is groot dat je te maken krijgt met zaken als facturen of binnen welk termijn een product/dienst geleverd wordt. Voor dergelijke afspraken die bij elke overeenkomst precies hetzelfde zijn, kun je algemene voorwaarden opstellen voor je website of webshop.

Conflicten voorkomen met algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn de regels die je standaard wilt laten gelden bij het sluiten van overeenkomsten met betrekking tot je producten of diensten. Jouw voorwaarden over de betaling, garantie, klachtenafhandeling, levering en het bedenktermijn zijn zaken die hier in thuis horen. Waarom zou je algemene voorwaarden opstellen? Het is niet verplicht, maar door deze punten zwart op wit vast te leggen, kun je hier altijd op terugvallen waardoor je de risico's die je als ondernemer loopt, verkleint. Bovenal komen je klanten niet voor verrassingen te staan.

Duidelijke algemene voorwaarden opstellen is vooral voor kleine ondernemingen en ZZP’ers extra belangrijk. Bij schade kun je namelijk ook persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Algemene voorwaarden zorgen er voor dat dit niet op je persoonlijke vermogen verhaald wordt.

Wanneer zijn mijn algemene voorwaarden geldig?

Jouw set van afspraken moet aan een aantal eisen voldoen om echt geldig te zijn. De regels die je standaard wilt laten gelden bij het sluiten van overeenkomsten moeten uiteraard niet in strijd zijn met de wet. De twee belangrijkste eisen zijn:

  • Mensen moeten de algemene voorwaarden kunnen lezen voordat zij een dienst afnemen of product kopen. Dit kan bijvoorbeeld door de algemene voorwaarden online te plaatsen op je website en deze mee te sturen met de offerte.

  • Zeer nadelige afspraken voor de consument zijn absoluut not-done. Dit worden ‘onredelijke bepalingen’ genoemd. Denk hierbij aan een te lang opzegtermijn van 5 maanden of stilzwijgend een contract verlengen.

Algemene voorwaarden laten maken door een expert

Bij Tijdvooreensite weten we alles van websites bouwen, maar hebben we geen kaas gegeten van juridische zaken. Om zeker te weten dat jouw algemene voorwaarden de belangrijkste punten bevatten die op jouw onderneming van toepassing zijn, kun je de algemene voorwaarden op laten stellen door een professional. Onze partner is expert op het gebied van juridische documenten. Zij nemen alle afspraken tussen jou en alle betrokken partijen puntsgewijs met je door en geven waar nodig advies. Goed om te weten: de algemene voorwaarden kunnen ook in het Engels worden opgesteld.

Ja, ik wil algemene voorwaarden op maat ontvangen