Afgeschermd gedeelte

Aanvullend bij Tijdvooreensite kan men een module kopen om bepaalde content in een afgeschermd gedeelte te zetten. Alleen met een inlog kan de content op de website worden bekeken. Op deze manier kun je (vaste) klanten exclusieve content aanbieden. Kortingsbonnen, tutorials, interessante whitepapers, video’s; alles is mogelijk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden van de speciale module te bespreken.


Jouw afgeschermde gedeeltes beheren

> Ga naar Instellingen van de website via het tandwiel-icoontje en scroll naar beneden tot het veld Afgeschermd gedeelte zichtbaar is.

Afgeschermd gedeelte beheren bij instellingen

Ingeschakeld
Schuif de balk naar Ja om de optie te activeren om pagina’s of mappen af te schermen. 

Username
Voer hier de gebruikersnaam in die men moet invoeren om de afgeschermde content te kunnen inzien. Deze username is voor iedereen hetzelfde.

Password
Voer hier het wachtwoord in die men moet invoeren om de afgeschermde content te kunnen inzien. Dit wachtwoord is voor iedereen hetzelfde.

Titel 
Vul hier een titel in die wordt getoond op het inlogscherm. Een titel is niet verplicht.

Inhoud
Vul hier een (korte) inleiding in die men te zien krijgt bij het openen van het inlogscherm. De inhoud is niet verplicht.

Een afgeschermde map maken in bestandsbeheer

Een afgeschermde map maken

Via de module Bestandsbeheer kun je bijvoorbeeld foto’s en PDF’s uploaden en deze ‘exclusief’ maken door deze af te schermen voor reguliere websitebezoekers. Je doet dit als volgt:

> Ga naar de module Bestandsbeheer

> Maak via de button een nieuwe map aan OF gebruik een bestaande map

> Klik op het pijltje van de map en klik vervolgens op Eigenschappen

> Je kunt nu de desbetreffende map op afgeschermd zetten door de balk naar Ja te verschuiven. 

Voor je eigen overzicht wordt de afgeschermde map in het CMS nu getoond met een slotje. Wil je de map weer voor iedereen beschikbaar maken? Dan schuif je de balk bij Eigenschappen weer naar Nee.

Een afgeschermde pagina aanmaken in paginabeheer

Een afgeschermde pagina aanmaken

Naast bestanden kun je ook complete pagina’s afschermen. Dit doe je als volgt:

> Ga naar de module Paginabeheer

> Maak via de button een nieuwe pagina aan OF gebruik een bestaande pagina

> Ga naar het tabje Instellingen van de pagina en zet de optie Afgeschermd op Ja. Vervolgens wordt de pagina in het CMS voorzien van een slotje

Goed om te weten: Afgeschermde pagina’s staan standaard op noindex en nofollow. Dit betekent dat deze pagina’s niet toegankelijk zijn voor zoekmachines als Google. Afgeschermde pagina’s komen dus NOOIT in de zoekresultaten terecht.

Terug naar de handleiding

Tags

Support

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via de mail