Social media knoppen weergeven

Over social media knoppen

Ben je actief op sociale media zoals Facebook, Twitter of Instagram? Het is mogelijk om speciale knoppen op jouw website te plaatsen die direct doorlinken naar jouw social media kanalen. Op deze manier kunnen geïnteresseerde websitebezoekers je eenvoudig volgen op social media.

Hoe kom ik er?

> Ga naar Instellingen > Sociale media in het CMS.

Sociale media in het CMS

Een social media kanaal toevoegen

Om social media knoppen te laten weergeven, moet je eerst aangeven op welke social media kanalen je actief bent en wat de URL van jouw pagina is. Dit doe je door in de submodule Sociale media op de button + Nieuw item te klikken. Je krijgt nu verschillende invoervelden te zien.

Invoervelden social media kanaal aanmaken

Naam - Type hier de naam van het social media kanaal die je graag wilt toevoegen op je website. Bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn. Deze naam wordt tevens ook zichtbaar wanneer je hier met de muis overheen beweegt (mouseover).

Icoon - Zoek hier een bijpassend icoontje. Je kunt het beste de naam van het social media kanaal intypen in de zoekbalk. Voor alle kanalen is er wel een bijpassend icoontje.

URL - Type hier de URL van jouw social media pagina. Bijvoorbeeld http://www.facebook.com/tijdvooreensite/

Zichtbaar - Schuif de balk naar Ja indien de social media button zichtbaar mag zijn op jouw website. De social media knoppen komen bij de meeste templates boven de menubalk te staan.

Klik vervolgens op Opslaan. Indien je actief bent op meerdere social media kanalen, dan kun je de voorgaande stappen herhalen. Voor elk social media kanaal maak je dus een apart item aan.

Social media knoppen in de footer

Het is mogelijk om social media knoppen te tonen in de footer van jouw website. Dit kan zowel in een apart footerblok als onder een bestaand footerblok. 

Ga naar de module Footer en klik vervolgens op het tabje Instellingen. Zet de schuifbalk bij Toon social media op Ja om de social media knoppen in de footer te laten tonen.

Social media kanaal tonen in footer

Social media knoppen in de tekst

Een tweede mogelijkheid is het tonen van social media knoppen in/onder/boven jouw lopende tekst. Je kunt deze social media icoontjes toevoegen in de Editor van de modules Paginabeheer, Diensten, Blog, Nieuws en FAQ.

Ga naar de gewenste module en klik vervolgens op het tabje Inhoud. Klik nu op het stekker-icoon in de teksteditor en kies welke social media button (bijv. Facebook, Twitter of Instagram) jij wil tonen.

In de onderstaande afbeelding staat een voorbeeld van hoe de social media buttons uit de verf kunnen komen.