Welke versies zijn er nu beschikbaar?

Op dit moment zijn er 2 verschillende versies van reCAPTCHA beschikbaar, namelijk reCAPTCHA v2 en v3. De allereerste versie (v1) is in maart 2018 opgeschort.

reCAPTCHA v2 

Binnen dit reCAPTCHA-type heb je 3 keuzemogelijkheden:

  • Checkbox: Elke gebruiker moet het selectievakje ‘’Ik ben geen robot’’ aanvinken bij het invullen van een formulier. Bij twijfel kan hierna nog een extra challenge (bijv. een puzzel) volgen om te verifiëren of de gebruiker wel/geen bot is.
  • Onzichtbare reCAPTCHA-badge: De tool wordt alleen getoond als er op een button op de website wordt geklikt.
  • reCAPTCHA voor Android: Hierbij wordt gebruik gemaakt van de onzichtbare reCAPTCHA technologie op Android applicaties. Bij twijfel kan de gebruiker alsnog gevraagd worden om een kleine handeling uit te voeren.

reCAPTCHA v3

De nieuwste versie van reCAPTCHA wordt enkel weergegeven als de bezoeker boven een bepaalde ‘risicoscore’ komt. Hoe hoog deze ‘risicoscore’ mag zijn, kun je zelf bepalen. Bij reCAPTCHA v3 past Google als het ware op de achtergrond allerlei algoritmes toe om te bepalen of een bezoeker een robot is of niet. In de meeste gevallen hoeft de gebruiker geen enkele challenge of handeling te verrichten. Dit maakt deze versie van de verificatietool erg gebruiksvriendelijk.

Terug naar de veel gestelde vragen