Hoe werkt Tawk.to chat programma

Tawk.to

Met een chatfunctie op jouw website wordt het voor bezoekers wel heel easy om contact op te nemen. Men kan op elk gewenst moment en op een laagdrempelige manier hun prangende vraag stellen. Een live chat draagt bij aan een positieve klantbeleving én meer conversies. Ook een live chat implementeren op jouw website? Maak kennis met de gratis chat software van Tawk.to!

Wat is Tawk.to?

Tawk.to is met ruim 4 miljoen gebruikers en een marktaandeel van ruim 20% de grootste live chat software ter wereld. De tool geeft website eigenaren de mogelijkheid om met hun bezoekers te chatten en hen te monitoren. Daar rekenen ze bij Tawk.to geen ene cent voor. De chatfunctie is volledig gratis te gebruiken. Altijd. Geen gedoe met betaalde features en verschillende abonnementen. 

Tawk.to, opgericht door Robert D'Assisi, zag in oktober 2013 het levenslicht. In de loop van de jaren heeft het bedrijf meerdere producten aan hun portfolio toegevoegd, zoals virtuele assistenten en ticketing software. Het hoofdkantoor is gevestigd in Las Vegas, Nevada.

De chatfunctie van Tawk.to

Heb jij als ondernemer de mogelijkheid om snel te reageren (niet geheel onbelangrijk bij een live chat) en wil je extra service leveren? Dan kan een live chat op je website zeker een goede optie zijn. Met Tawk.to kun je live monitoren wie je website bezoekt, hoe zij door de website navigeren en natuurlijk met hen chatten als zij een vraag stellen. We zetten de belangrijkste features van de Tawk.to chat op een rij:

 • Beschikbaar in 45+ talen
 • Customizable widget
 • Team chat
 • Realtime monitoren van bezoekers
 • Geotargeting
 • Bestanden en emoticons versturen
 • Scherm delen
 • In-chat betalingen (beta)

Hoe werkt Tawk.to?

De gratis chatfunctie van Tawk.to is vrij eenvoudig te implementeren. Binnen een paar minuutjes is de installatie gepiept. Tijdvooreensite neemt de stappen met je door zodat je een idee hebt van hoe Tawk.to werkt:

Stap 1: Een gratis account aanmaken
Via de website Tawk.to maak je een gratis account aan. Hiervoor zijn slechts enkele basisgegevens nodig. Je kiest een taal en voert de URL in van de website waar je de chatfunctie wilt hebben. In de laatste stap kun je collega’s uitnodigen en hun toegangsniveau instellen. Dit stelt jouw teamgenoten in staat om ook wijzigingen door te voeren m.b.t. de live chat. Tot slot stuurt tawk.to een e-mail om jouw account te verifiëren.

Stap 2: De code implementeren
Eenmaal een account aangemaakt, krijg je toegang tot het tawk.to dashboard. Hierin kun je diverse zaken regelen zoals het customizen van de chat widget en jouw beschikbaarheid. In het dashboard staat een stukje code (een Javascript snippet). Deze kopieer en plak je in de broncode van alle pagina’s van jouw website. Handig: je kunt de instructie ook met één druk op de knop sturen naar je websitebouwer (naar Tijdvooreensite bijvoorbeeld) door simpelweg het mailadres van de desbetreffende partij in te typen. That’s it, je bent nu klaar om met bezoekers te chatten!

Tawk.to: premium features voor he-le-maal nop

Ben je er nog niet helemaal over uit of Tawk.to voor jou de beste match is? Tijdvooreensite duikt iets dieper in het customizen van de widget vormgeving en het coördineren van alle chats via het dashboard.

Chats managen

Run je in je uppie een bedrijf? Dan kun je met tawk.to natuurlijk zelf alle binnenkomende vragen beantwoorden. Bedrijven met meerdere werknemers of zelfs verschillende afdelingen kunnen via het dashboard alle berichten toewijzen aan een persoon. Op deze manier wordt voorkomen dat websitebezoekers achterblijven met een onbeantwoorde vraag en dat je als bedrijf door alle binnenkomende berichten het bos niet meer ziet. Aan elke chat kan een type prioriteit gehangen worden. Is een chat succesvol afgehandeld? Dan kun je deze in het dashboard de status ‘gesloten’ meegeven.

Goed om te weten: je kunt de chat widget op elk moment aan/uitschakelen. Tawk.to biedt tevens de mogelijkheid om tijdsloten kiezen waarin de chatfunctie actief is. Wel zo prettig als je liever niet gestoord wordt in het weekend!

Aanpasbaar design

Het fijne aan Tawk.to is dat er aardig wat mogelijkheden zijn om de chat widget op jouw website naar eigen smaak vorm te geven. Enkele zaken die je eenvoudig kunt customizen, zijn:

 • De positie van de widget;
 • De kleur van de widget;
 • De grootte van de widget;
 • Zichtbaarheid op mobiele apparaten.

Met de live chat software hoef je niet bang te zijn dat jouw chatfunctie door niemand wordt opgemerkt. Door een zogeheten ‘attention grabber’ toe te voegen aan je widget laat je deze extra opvallen. Boven de chatbutton komt dan een icoon of grappige visual. Kies uit een bestaande selectie of upload je eigen visual! Elke wijziging die je maakt in de vormgeving wordt automatisch doorgevoerd. Het is niet nodig om steeds een nieuwe code te genereren en deze opnieuw in de broncode van je website te plakken. 

Tawk.to op jouw website

Chatten is snel en gemakkelijk. Het zorgt ervoor dat men vaak snel een antwoord heeft, zonder dat diegene een formele mail hoeft te typen óf door keuzemenu’s heen hoeft. Contact opnemen met een bedrijf via een live chat biedt een zekere anonimiteit wat de drempel verlaagt. Mensen pakken sneller door wat uiteindelijk resulteert in een hogere conversieratio. Een live chat op je website is dus zo gek nog niet. Tijdvooreensite zet de voor- en nadelen van de chat app Tawk.to voor je op rij zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken:

Voordelen

 • De chatfunctie is volledig gratis
 • De vormgeving van de chat widget is aanpasbaar
 • Gestandaardiseerde antwoorden
 • Optie voor scherm delen
 • Realtime monitoring
 • Eenvoudig te installeren
 • Interface dashboard in het Nederlands

Nadelen

 • Beperkte integraties met externe tools
 • Inzicht in een beperkt aantal statistieken
 • Notificaties komen soms niet direct aan

Integreer Tawk.to met Tijdvooreensite

Kun jij niet wachten om je websitebezoekers te verrassen met razendsnelle service van de bovenste plank? Laat het ons weten en wij zorgen voor een feilloze integratie van Tawk.to. Wij zorgen dat je totaal geen omkijken hebt naar de setup van deze software. Nog geen klant bij Tijdvooreensite? Tijdvooreensite bouwt binnen een week een moderne website voor je. Inclusief gebruiksvriendelijk CMS en voor een vaste, scherpe prijs. Uiteraard kunnen we jouw website aan een bestaande chat app koppelen, zoals Tawk.to, LiveChat of Olark.

Meer weten over het websitepakket Ik wil voorbeeldwebsites zien