Salonhub

De kapperssoftware van Salonhub is speciaal ontwikkeld voor kleine én grote salons. Het is de spil in het bedrijf waar alle belangrijke informatie van jouw kapperszaak samenkomt. Salonhub is een compleet systeem met must-have functionaliteiten om jouw business te stroomlijnen.

Over Salonhub

Salonhub is een gebruiksvriendelijke kapperssoftware waarmee het organiseren en runnen van een kapsalon makkelijker wordt. Zaken als online afspraken, agenda’s, CAO, klantgegevens en andere benodigdheden staan in één systeem. De tool is zowel geschikt voor kleine salons als grotere salons met veel medewerkers óf meerdere vestigingen. Het bedrijf is gevestigd in het plaatsje Zuidlaren in de provincie Drenthe.

De kapperssoftware van Salonhub

Middels het online afspraken systeem kunnen klanten via de website van de salon eenvoudig een afspraak maken voor een knipbeurt, het wegwerken van de uitgroei of een compleet nieuwe coupe. Ben je actief op Facebook? Salonhub biedt de optie om een ‘boek nu’ button ook aan je Facebook toe te voegen. De afspraken widget van Salonhub oogt simpel en professioneel. Men kiest eerst een behandeling en kan eventueel doorgeven door welke medewerker hij/zij geholpen wil worden. Vervolgens kiest de klant een datum plus tijdstip. Even wat persoonlijke informatie (naam, e-mail en telefoonnummer) invoeren en de afspraak is ingepland! Geen gedoe met wachtwoorden en gebruikersnamen dus. Is het bijna tijd voor de ingeplande kappersbezoek? Dan stuurt Salonhub een reminder per sms, e-mail of notificatie in de Kappers app. Prettig voor de klant én voor jou door de minimalisering van vervelende no-shows.

Zelf ervaren hoe de afspraken widget van Salonhub werkt? Maak een fictieve afspraak via de werkende demo van het afsprakensysteem.
Afspraken widget Salonhub op een website

Kappers en saloneigenaren kunnen via de software o.a. de agenda bijhouden, klantgegevens beheren en rechtstreeks via voorraadbeheer producten bestellen bij leveranciers. We zetten de belangrijkste functies van Salonhub op een rij:

 • Online agenda
 • Online boekingen
 • Voorraadbeheer
 • Spaarpuntensysteem
 • Kortingsacties & promoties
 • Klantenbeheer
 • Rapportages
 • Urenregistratie
 • Kassa
 • Toegang tot een centrale product database
 • Koppeling met POS-apparaten mogelijk
 • Koppeling met Mailchimp

Koppeling met Point of Sale apparaten

Een handige functionaliteit van Salonhub is de ondersteuning van diverse soorten POS-apparaten. Hierbij kun je denken aan bonnenprinters, customer displays, kassalades en betaalterminals. Salonhub biedt ondersteuning voor de meest gangbare merken zoals Epson, Samsung en Honeywell. Het voordeel van deze ‘feature’ is dat je nét dat beetje tijd bespaart die jij weer aan jouw klant in de salon kunt besteden. Tevens zorgt de koppeling ervoor dat je geen foutje kan maken bij het intypen van geldbedragen.

Automatische e-mails & sms’jes tegen no-shows

Dankzij de automatische afspraakherinneringen is de kans minimaal dat je onverwachts een lege stoel in je kapperszaak hebt. Bij Salonhub kun je kiezen voor reminders via e-mail en/of SMS. Aan het versturen van meldingen per SMS zijn wel kosten verbonden. In het systeem van Salonhub kun je deze mails en sms’jes beheren. Kies voor de standaardteksten van Salonhub óf klim zelf in de pen en schrijf je eigen herinneringsmeldingen. Twijfel je of een afspraakherinnering wel goed verzonden is? In de berichtenmodule van Salonhub kun je altijd de status van de reminders checken en zien of er wellicht iets is misgegaan. Goed om te weten: een e-mail herinnering wordt een dagdeel voor aanvang van de afspraak verzonden. De sms wordt meer last-minute, zo’n 2 uur voor aanvang van de afspraak, naar de klant verzonden.

Salonhub kosten

Salonhub is erg helder wat betreft de kosten voor de software. Er is een abonnement voor saloneigenaren van één salon voor een vast bedrag per maand. Ben je in het bezit van meerdere filialen? Dan kun je kiezen voor het pakket ‘Filialen’ en een offerte aanvragen. De prijzen liggen altijd vast. Dit betekent dat je een vaste prijs per maand betaalt per salon, ongeacht het aantal medewerkers of aantal apparaten waarop je gebruik maakt van de software. In beide pakketten krijg je toegang tot de functionaliteiten van Salonhub. De Filiaal monitor en het delen van agenda’s zijn enkel beschikbaar voor salons met meerdere filialen. 

Koppel Salonhub aan jouw website

Met het systeem van Salonhub maak jij het jezelf, jouw medewerkers én klanten gemakkelijk. Je krijgt toegang tot uitgebreide rapportages, hebt goed inzicht in wie jouw klanten zijn en men kan 24/7 online een afspraak maken voor een knipbeurt. Wil je net als vele andere ondernemers in de kappersbranche ook Salonhub op jouw website? Tijdvooreensite zet de voor- en nadelen van de kapperssoftware voor je op rij zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken:

Voordelen

 • Mogelijkheid om met POS-apparaten te koppelen
 • Eenvoudige integratie
 • Duidelijke handleidingen en Nederlandstalige support
 • Geschikt voor salons met één of meerdere vestigingen
 • Eenvoudig en intuïtief in gebruik voor websitebezoekers
 • Design van de afspraken widget is aanpasbaar

Integreer Salonhub met Tijdvooreensite

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw Tijdvooreensite website koppelen aan de kapperssoftware? Wij zorgen voor een feilloze integratie! Heb je nog geen website óf is de website van jouw barbershop of kapperszaak sterk verouderd? Tijdvooreensite bouwt binnen een week een moderne website voor je. Voor slechts €649 heb je een compleet websitepakket in handen. Middels een easy to handle CMS kun je jouw website overal en altijd beheren. Uiteraard kunnen we de website aan een bestaand afsprakensysteem koppelen, zoals Salonhub of Salonized.

Meer weten over het websitepakket Ik wil meer website voorbeelden zien