Wat is GloriaFoood?

GloriaFood

Met het gratis bestelsysteem van GloriaFood kun jij als restauranteigenaar afhaal-en bezorgmaaltijden aanbieden. Ontdek zelf of GloriaFood ook voor jouw (Take Away) restaurant een game changer is.

Wat is GloriaFood?

GloriaFood is het eerste gratis online bestelsysteem ter wereld voor restaurants. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Oliver Auerbach en het hoofdkantoor is gevestigd in Boekarest (Roemenië). In een branche waar restauranteigenaren hoge commissies moeten betalen aan de grote bestelportalen, wil GloriaFood een moderne, gratis oplossing bieden aan kleine tot middelgrote restaurants. Het doel: de kleinere spelers in de horecabranche aan meer omzet helpen. De bestelsysteem widget kan geïnstalleerd worden op de eigen website én Facebook. GloriaFood wordt op dit moment gebruikt door bijna 25.000 restaurants wereldwijd; van pizzeria's tot bistro’s en sushi tenten. Met name sinds de coronacrisis heeft GloriaFood aan terrein gewonnen door de grote opmars van bezorg- en afhaalmaaltijden.

Het bestelsysteem van GloriaFood

Met GloriaFood op jouw website breng je jouw signature dish naar de eettafel bij mensen thuis. Middels het bestelsysteem kunnen mensen eenvoudig gerechten bestellen en deze afhalen of thuis laten bezorgen. De gratis oplossing voor het online verkopen van maaltijden komt wel met één ‘handicap’: GloriaFood heeft géén betaalfunctie. Klanten kunnen bij het afronden van de bestelling kiezen voor contant betalen of voor pinbetaling bij de bezorger. Voor online afrekenen en een eigen mobiele app moet een maandabonnement worden afgesloten.

Wil je gasten graag een onvergetelijke, culinaire ervaring in jouw restaurant bieden? Dat kan! GloriaFood maakt het ook mogelijk om bij jou een tafeltje te reserveren. Dit maakt GloriaFood dus niet alleen een bestelsysteem, maar ook een reserveringssysteem. We zetten de belangrijkste functies van GloriaFood op een rij:

 • Eten bestellen voor bezorgen/afhalen
 • Online reserveren
 • Kortingscodes en promoties
 • Facebook widget
 • Online bestellingen managen via bestelapp

Hoe werkt GloriaFood?

Voordat je ready for business bent, dien je eerst een restaurant profiel aan te maken op de website van GloriaFood. In dit profiel komen o.a. al jouw menu items inclusief prijzen en foto’s te staan. Als we de website mogen geloven is dit binnen 15 minuten gepiept. Horecaondernemers hebben de mogelijkheid om een speciale aanbieding op te nemen. Bijvoorbeeld 5 euro korting bij aankoop van 2 pizza’s of 15% korting op de totale bestelling. Zoals eerder beschreven kun je ervoor kiezen om naast de bezorg- en afhaal functie ook een Tafelreservatie-knop toe te voegen.


Is het profiel helemaal compleet, dan koppel je GloriaFood aan jouw website. Indien je (ook) via jouw Facebookpagina bestellingen wilt ontvangen, koppel je het bestelsysteem aan Facebook. Mocht je geen website hebben, dan kun je Facebook dus als verkooppunt gebruiken.

Eten bestellen via GloriaFood

Voor hongerige klanten is het bestelsysteem erg gebruiksvriendelijk. Men selecteert eerst de gewenste gerechten en voert vervolgens zijn contactgegevens in. Ligt de voorkeur bij bezorgen/afhalen? Dan wordt een andere bestelmethode aangevinkt dan wanneer iemand in jouw dining wilt eten. Tot slot kunnen klanten eventueel een kortingscode toevoegen en dieetwensen of allergieën doorgeven middels het opmerkingenveld. Met eigen ogen zien hoe gasten de bestelwidget ervaren? Check hier de werkende demo!

GloriaFood kosten

GloriaFood is een realtime bestelplatform voor eten met een freemium-bedrijfsmodel. Dit betekent dat de basis functionaliteiten helemaal gratis zijn. Voor het GloriaFood bestelsysteem betaal je €0. Dit systeem werkt naar onze mening echt top, máár direct online betalen is niet mogelijk. Dit kan voor sommige restaurateurs een groot struikelblok zijn. De oplossing ligt in GloriaFood Premium.

GloriaFood Premium

GloriaFood heeft een aantal betaalde diensten. De belangrijkste hiervan is de online / creditcard betaalservice, welke geïntroduceerd werd in 2015. Voor deze premium feature betaal je een vast ebdrag per maand. Het GloriaFood bestelsysteem wordt hiermee gekoppeld aan een zogeheten payment gateway zodat jij direct online betalingen kunt accepteren. Met de gratis versie kunnen klanten niet online betalen. De financiële afhandeling wordt pas gedaan bij het overhandigen van de maaltijd (middels pinbetaling of handje contantje).

Voor het activeren van betaalopties op jouw website, dien je eerst een zogeheten merchant account aan te maken. Bijvoorbeeld bij het online betaalplatform Stripe. Stripe ondersteunt betaalmethoden als Apple Pay én iDEAL. Kijk, dat maakt de premium betaalservice van GloriaFood ook interessant voor Nederlandse horecaondernemers. Het is goed om te weten dat betalingen nooit via GloriaFood gaan. Alle inkomsten komen in jouw merchant account terecht wat de betaling extra veilig maakt.

GloriaFood op jouw website

Wie snel en goedkoop een Take Away optie wil toevoegen aan zijn website, vindt in GloriaFood de oplossing. Wil je net als 25.000 restaurants ook GloriaFood op je website? Tijdvooreensite zet de voor- en nadelen van het bestelsysteem voor je op rij zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken:

Voordelen

 • Het bestelsysteem is altijd gratis
 • Geen commissie per couvert
 • Geen creditcard nodig
 • Ongelimiteerde bestellingen
 • Bestellingen ontvangen via Facebook
 • Eenvoudig promoties aanmaken
 • Bezorggebieden afbakenen
 • Integraties van derden mogelijk
 • Binnen 10 minuten antwoord op al je vragen via de live chat (zelf getest!)
 • Bij de premium feature ‘betaalservice’ kun je iDEAL activeren

Nadelen

 • Voor de online betaalservice moet je betalen
 • Geen oplossing voor het goed verwerken van bestellingen
 • Geen accounts voor medewerkers

Integreer GloriaFood met Tijdvooreensite

Heb je al een Tijdvooreensite website voor jouw lunchroom of restaurant en wil je graag aan de gang met het bestelsysteem van GloriaFood ? Laat het ons weten en wij zorgen voor een feilloze integratie. Nog geen klant bij ons? Tijdvooreensite bouwt binnen een week een moderne horecawebsite voor je. Uiteraard kunnen we deze aan een bestaand boekingssysteem koppelen, zoals GloriaFood, Formitable of Resengo.

Meer weten over het websitepakket Ik wil meer horecasites zien