Online Reserveringssysteem Formitable op website

Formitable

Voor horecagelegenheden zijn er aardig wat online reserveringssystemen op de markt. Eén van de koplopers is Formitable. Ontdek snel wat dit bekroonde systeem jou te bieden heeft en hoe je Formitable op je website integreert.

Over Formitable

Formitable is een toonaangevend, online reserveringssysteem voor de horeca. Het bedrijf werd in 2017 opgericht door Raymond Wilders, Cyril Mestrom en Milan van de Goor. Hun missie: restaurants helpen om online succesvol te zijn. Deze new kid on the block introduceerde als allereerste de optie ‘aanbetalingen bij reserveringen’ om no-shows te voorkomen. Dit was in de restaurantwereld een ware game changer. Het reserveringssysteem van Formitable wordt op dit moment gebruikt door ruim 900+ restaurants in heel Nederland; van Michelin-sterrenrestaurants tot steakhouses en brasseries. Bekende voorbeelden zijn Ron Gastrobar en Vuurtoreneiland. Formitable won in 2018 de Horecava Innovation Award in de categorie Digital, apps & social media.

Het reserveringssysteem van Formitable

Met Formitable op je website creëer je de perfecte online gastervaring. Middels het systeem kunnen bezoekers op jouw website 24/7 een tafeltje reserveren én hun reservering wijzigen. Aan speciale evenementen en deals heeft Formitable ook gedacht. Zo kun je een aangepaste reserveringswidget maken voor feestdagen als Kerst en Valentijnsdag, maar ook voor aanbiedingen en (groeps)arrangementen. We zetten de belangrijkste functies van Formitable op een rij:

 • Online reserveren
 • Afhalen/bezorg-optie
 • Cadeaubonnen
 • Gastprofielen (CRM)
 • E-mailcampagnes
 • Tafelmanagement
 • Diverse koppelingen mogelijk (Google Analytics, POS-systemen)

Formitable: praktisch, gebruiksvriendelijk én oogstrelend

Wie op zoek is naar een gebruiksvriendelijk reserveringssysteem dat meer te bieden heeft dan enkel online reserveren, vindt in Formitable wellicht de ideale match. Tijdvooreensite duikt iets dieper in de functie tafelmanagement en het design. Het oog wil tenslotte ook wat!

Tafelmanagement

Het systeem helpt gebruikers om reserveringen zo efficiënt mogelijk in te plannen. In een online agenda (100% responsive) worden alle reserveringen voor een dag op overzichtelijke wijze getoond. Middels een gebruiksvriendelijk drag & drop systeem kun je reserveringen verslepen om tafels en tijdvlakken te wijzigen. Zijn er mensen met specifieke dieetwensen? Deze kun je eenvoudig markeren. Formitable biedt tevens de mogelijkheid om tafels automatisch te laten toewijzen waardoor je tijd bespaart.

De vormgeving van de reserveringswidget

Qua vormgeving is Formitable wat ons betreft een van de meest esthetische onder de reserveringswidgets. Ingeklapt is de widget een subtiele layover op de website. Klik je op de button reserveren, dan opent een stijlvol venster met gebruiksvriendelijke reserveringstool. Hieronder worden eventuele aanbiedingen of arrangementen getoond. De widget geeft als het ware extra cachet aan je horecawebsite. Formitable snapt dat restaurants waarde hechten aan hun eigen huisstijl. Daarom zijn de kleuren en foto’s in de widget aanpasbaar.


Formitable kosten

Je hebt bij Formitable keuze uit 3 verschillende abonnementen: basis, standaard en pro. Elk abonnement kun je maandelijks opzeggen. Voor groepen restaurants en ketens biedt Formitable een aantrekkelijke korting.

Basis

Het basis abonnement kost €79 per maand. Dit pakket bevat de belangrijkste functionaliteiten zoals online reserveren, takeaway-functie, cadeaubonnen verzilveren en promotionele pop-ups. Je betaalt een vaste fee van €2,99 per betaalde transactie (niet per persoon) voor cadeaubonnen, takeaway orders en aanbetaalde reserveringen (excl. transactiekosten Mollie).

Standaard

Het standaardpakket van €129 per maand is geschikt voor restaurants die meer reserveringen en orders willen verwerken Dit pakket bevat alles van het basis abonnement plus de mogelijkheid om bijlagen toe te voegen aan reserveringen. Ook bevat dit pakket o.a. widgets in 6 talen, een aanpasbaar tafelalgoritme en de mogelijkheid om teamactiviteiten te loggen. De vaste fee is een stuk lager dan bij basis en bedraagt €0,99 per betaalde transactie.

Pro

Het pro abonnement van Formitable kost €239 per maand. Voor dit bedrag heb je alles van het standaard pakket, maar komt de vaste fee compleet te vervallen.

Formitable op jouw website

Of je nu een luxe sterrenzaak hebt of uitsluitend steak serveert in je restaurant; Formitable heeft de tools in huis om jouw business succesvoller te maken. Wil je net als 900+ restaurants ook Formitable op je website? Tijdvooreensite zet de voor- en nadelen van het reserveringssysteem voor je op rij zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken:

Voordelen

 • Geen commissie per couvert
 • Mooie en professionele display
 • Promoties en arrangementen aanmaken is een eitje
 • Takeaway-functie
 • Maandelijks opzegbaar
 • Multi-venue dashboard
 • Nederlandstalig Help Center

Nadelen

 • Aardig prijzig voor kleine restaurants

Integreer Formitable met Tijdvooreensite

Heb je al een Tijdvooreensite website voor jouw lunchroom of restaurant en wil je graag aan de gang met het reserveringssysteem van Formitable? Laat het ons weten en wij zorgen voor een feilloze integratie. Goed om te weten: bij overstappen naar Formitable kunnen je bestaande reserveringen worden meegenomen. Nog geen klant bij ons? Tijdvooreensite bouwt binnen een week een moderne horecawebsite voor je. Uiteraard kunnen we deze aan een bestaand boekingssysteem koppelen, zoals Formitable, TheFork of Resengo.

Meer weten over het websitepakket Ik wil meer horecasites zien