Blog over websites

TIJD VOOR EEN BLOG

Nieuws, tips, functionaliteiten en verhalen

Blijf op de hoogte en volg ons ook op Facebook!

Tijd voor een blog

Op deze pagina lees je nieuws, tips, functionaliteiten en verhalen die betrekking hebben op Tijdvooreensite. Onze blogitems zullen we via Facebook verspreiden dus dit is een goede reden om ons te volgen

  • man achter een laptop met een kop koffie

    Waarom wordt mijn website niet gevonden in Google?

    Door Tara van der Does, in Vindbaarheid

    Heb je jezelf weleens gegoogeld? En zie je dan tot je grote verbazing je website niet in de zoekresultaten van Google? En dan bedoelen we niet alleen wanneer jij jouw bedrijfsnaam of URL intypt, maar bijvoorbeeld ook wanneer je zoekwoorden intypt waarvan je weet dat jouw klanten ze gebruiken, zoals “bakkerij om de hoek” of “leuk café in Haarlem”. Nu vraag je je natuurlijk af hoe dit komt. Logisch, want als je een website hebt, wil je wel dat deze wordt gevonden in Google. 

    Lees het gehele artikel

  • Moet ik een copyright notice vermelden op mijn website?

    Door Tara van der Does, in Wetgeving en Uitleg

    Je kent het wel: dat kleine ©-symbooltje gevolgd door naam, zoals "©Tijdvooreensite". Dit is een manier om te laten zien dat jouw website content beschermd is door auteursrecht. Je ziet het vaak op websites, soms zonder symbool, soms met en soms zonder jaartal. Maar is deze vermelding echt een noodzaak voor jouw site? Wij leggen het je uit.

    Lees het gehele artikel

  • Een hacker aan het werk

    Zo blijf je uit handen van hackers

    Door Tara van der Does, in Uitleg

    Cybercrime neemt wereldwijd snel toe en de dreiging van hackers is nu tastbaarder dan ooit. Bij Tijdvooreensite hebben we dit onlangs van dichtbij ervaren toen we een lezing bijwoonden van Maria Genova over Cybersecurity. De realiteit? In Nederland, een van de meest aangevallen landen in Europa, is de kans op een cyberaanval maar liefst 1 op de 5. Een dergelijke aanval kan al snel leiden tot schadebedragen van wel € 340.000. Hoe bescherm je jezelf en je onderneming tegen deze dreigingen? In dit artikel geven we cruciale tips en adviezen om hackers en cyberaanvallen een stap voor te blijven.

    Lees het gehele artikel

  • Social media likes op neonbord

    Heeft social media invloed op de SEO van je website?

    Door Tara van der Does, in Vindbaarheid

    Een toppositie in Google is voor veel websites hét ultieme doel. Maar welke rol speelt social media in het bereiken van die felbegeerde ranking? Kan actief zijn op platforms als Facebook, Instagram en LinkedIn daadwerkelijk een verschil maken voor je SEO-resultaten? Tijdvooreensite duikt in de relatie tussen social media en zoekmachineoptimalisatie om deze vraag te onderzoeken.

    Lees het gehele artikel

  • Zakelijke website optimaliseren tijdens zomervakantie

    Website optimaliseren tijdens de zomervakantie

    Door Angela Lanser, in Uitleg

    In het merendeel van het land is de zomervakantie aangebroken. Dat betekent ook dat de aanwas van nieuwe klanten wellicht wat minder is of dat de telefoon niet roodgloeiend staat. Je kunt de komkommertijd natuurlijk nuttig besteden aan je eigen onderneming. Hoe? Neem je eigen zakelijke website eens goed onder de loep! Tijdvooreensite geeft je 8 tips om je website te optimaliseren zodat jouw business na de zomervakantie weer kan knallen.

    Lees het gehele artikel

  • De beste e-learning platformen voor jouw cursussen en trainingen

    De beste e-learning platformen voor jouw cursussen en trainingen

    Door Angela Lanser, in Uitleg en Functionaliteiten

    Kennis vergaren doen we allang niet meer alleen in een klaslokaal. Op YouTube staan talloze instructievideo’s over boulderen, Photoshop, boekhouden en nog veel meer. Ook e-learning platformen zijn een veelgebruikte bron om de eigen kennis bij te spijkeren. Deze leerplatformen kunnen voor coaches en trainers van toegevoegde waarde zijn. Je kunt jouw kennis en ervaring verpakken in online cursussen, modules of trainingen, die vervolgens toegankelijk zijn voor een breder publiek. Dit opent de deur naar nieuwe kansen en inkomstenstromen. Tijdvooreensite is op zoek gegaan naar de beste e-learning platformen voor MKB’ers. Lees snel verder voor onze selectie.

    Lees het gehele artikel

  • Google Analytics op je website

    Google Analytics op jouw website

    Door Angela Lanser, in Functionaliteiten en Uitleg

    Google Analytics is een gratis software en geeft jou inzicht in alle mogelijke statistieken van jouw website. Met Google Analytics kun je niet alleen jouw verkopen en conversies meten, maar je krijgt ook inzicht in hoeveel bezoekers je hebt gehad en hoe ze bij jouw site terecht zijn gekomen. Een zeer uitgebreide tool dus waarbij je veel informatie over je site kunt analyseren. Daarbij is Google Analytics ook nog helemaal gratis!

    Lees het gehele artikel

  • Structured data seo voordelen

    Structured data: wat is het en wat kun je ermee?

    Door Angela Lanser, in Webdesign, Vindbaarheid en Uitleg

    Wie zijn website beter online vindbaar wil maken, kan zich richten op het zichtbare onderdeel van de website: de content. Met het toevoegen van onder meer headings, relevante zoektermen en interne links maak je jouw content ‘SEO-proof’. Ook aan de achterkant van je website valt een heleboel te optimaliseren voor zoekmachines. Bijvoorbeeld door het toepassen van structured data. Tijdvooreensite vertelt je wat structured data precies is en hoe je dit kunt inzetten om SEO-voordelen te behalen.

    Lees het gehele artikel

  • Uitleg over Google Bard chatrobot

    Bard is Google's antwoord op ChatGPT

    Door Angela Lanser, in Nieuws

    Na het grote succes van ChatGPT lanceert Google nu zijn eigen AI chatbot, genaamd Bard. Het nieuws over de nieuwe gespreks-AI-service is deze week naar buiten gebracht door Google’s CEO Sundar Pichai. De content op basis van kunstmatige intelligentie zal in Google Zoeken beschikbaar worden. Tijdvooreensite vertelt je wat we straks van Bard kunnen verwachten.

    Lees het gehele artikel

  • Google introduceert continu scrollen op desktop

    Google introduceert continu scrollen op desktop

    Door Angela Lanser, in Vindbaarheid en Nieuws

    Google zet een streep door de paginering in de zoekresultaten. Dat heeft de zoekmachinegigant deze week bekend gemaakt. De paginering wordt vervangen door het fenomeen continu scrollen. De nieuwe toepassing rolt in eerste instantie uit naar Engelstalige zoekopdrachten in de VS. Wanneer we in Nederland van de beruchte pagina 2 afscheid gaan nemen, is nog niet bekend.

    Lees het gehele artikel